HOK i Zaba potpisali ugovor o povoljnijem kreditiranju obrtnika

17

Članovima HOK-a kratkoročni krediti s povoljnijom kamatnom stopom odobravat će se za financiranje sezonskih poslova kao i za obrtna sredstva, a dugoročni krediti mogu imati namjenu za financiranje trajnih obrtnih sredstava

Hrvatski obrtnici imat će i u 2015. mogućnost povoljnijeg kratkoročnog i dugoročnog kreditiranja temeljem ugovora o poslovnoj suradnji koji su potpisali Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka.

Članovima HOK-a kratkoročni krediti s povoljnijom kamatnom stopom odobravat će se za financiranje sezonskih poslova kao i ugovorenih poslova za isporuku roba ili usluga te financiranje potreba za obrtnim sredstvima, a dugoročni krediti mogu imati namjenu za financiranje trajnih obrtnih sredstava. Uz kredite uz valutnu klauzulu u ponudi je i mogućnost kunskih kredita.

Kratkoročni krediti ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci, dok je za dugoročne kredite rok otplate do 36 mjeseci uz mogućnost korištenja perioda počeka do 6 mjeseci, koji nije uključen u rok otplate kredita. Naknade za obradu kreditnog zahtjeva iznose 500 kuna jednokratno, dok korisnici paket računa-model Partner za kratkoročne kredite ne plaćaju naknadu, a za dugoročne kredite ostvaruju popust na naknadu u visini od 50 posto.

Korisnici paket računa-model Poduzetnik za kratkoročne kredite ostvaruju popust na naknadu u visini od 50 posto.

“Partnerstvom sa Zagrebačkom bankom obrtnicima je osigurana kvalitetna podrška kroz ponudu povoljnijih kratkoročnih i dugoročnih izvora financiranja za realizaciju svojih novih poslovnih projekata, kako bi jednostavnije premostili financijske probleme i osigurali razvoj i novo zapošljavanje. Ovime se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja Hrvatske obrtničke komore i Zagrebačke banke, kao strateškog partnera u sinergijskom programu Obrtnik&partner, koji je prerastao u program 100% Poduzetnik”, istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

“Zagrebačka banka u svojem poslovanju nastoji pružiti što bolju potporu hrvatskim obrtnicima, a dokaz tome je i nastavak naše izvrsne suradnje s Hrvatskom obrtničkom komorom u 2015. godini. Naši su obrti jedan od iznimno važnih zamašnjaka hrvatskog društva, i za čuvanje tradicije i za razvoj suvremene proizvodnje i usluga i stoga smo naročito ponosni smo što nam velik broj hrvatskih obrtnika svakodnevno ukazuje svoje povjerenje. Važno je istaknuti i da, osim naše ponude proizvoda i usluga banke, našim obrtnicima nudimo stručnu pomoć i pri planiranju njihova razvoja kako bi u budućnosti njihovo poslovanje bilo što uspješnije”, izjavila je članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak.

Usto, u sklopu ove suradnje, svi članovi Hrvatske obrtničke komore koji ugovore bilo koji model paket računa “1 ZA SVE” moći će ga besplatno koristiti tri mjeseca od dana ugovaranja.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here