Od Mercatora zatražena zamjena tjestenine

23

Slovensko ministarstvo za rad obitelj i socijalna pitanja u petak je pozvalo trgovački lanac Mercator da izvrši zamjenu prehrambenih proizvoda koje je u okviru vladinog programa pomoći potrebitim dostavio humanitarnim udrugama, Crvenom križu i Caritasu Ljubljanske nadbiskupije zbog utvrđenih bjelančevina iz jaja.

Riječ je o većim količinama tjestenine u kojoj su otkriveni tragovi bjelančevina iz jaja iako se tenderom na kojem je najpovoljniju ponudu dao Mercator zahtijevala isporuka kvalitetnih tjestenina bez jaja budući da ona kod nekih osoba mogu izazvati alergiju.

Isto tako, od Mercatora je zatraženo da zamijeni već isporučene sušene tjestenine od durum pšenične krupice u čijem je sastavu otkrivena umjetna boja s beta karotenom čija je upotreba zabranjena u Europskoj uniji, navelo je ministarstvo u priopćenju za javnost, dodavši da je razočarano što se u poslu od strane Mercatora nisu poštovale odredbe iz natječaja.

“Očekujemo da će u najkraćem roku u skladišta humanitarnih organizacija biti dostavljene kvalitetne tjestenine, kako je bilo i zahtijevano”, navelo je ministarstvo rada, obitelji i socijalne skrbi, zaduženo za provedbu tendera. (SEEbiz / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here