Perutnina Ptuj dogovorila reprogram kredita

46

Upravi Perutnine koju predvodi Roman Glaser, prema neslužbenim informacijama, uspjelo je s bankama postignuti sporazum o uvjetima restrukturiranja i reprogramiranja kredita do 2020. godine.

U kompaniji su prije nekoliko dana dogovorili sve uvjete s bankama i trenutno se krovni sporazum o financijskom restrukturiranju nalazi na potpisu, izvještava ljubljanski Dnevnik.

Detalje sporazuma s bankama u Perutnini Ptuj ne žele komentirati, kao ni kada će sazvati dokapitalizacijsku skupštinu. Jedan od uvjeta banaka je dokapitalizacija ptujske kompanije s oko 20 milijuna eura.

Prema neslužbenim informacijama, bankari su Glaseru dali na raspolaganje do godinu dana da konačno izvrši dokapitalizaciju, inače će biti otkazan ugovor o reprogramiranju kredita.

Prema originalnim planovima Glaser i francuska BNP Paribas Fortis, koja Perutninu Ptuj savjetuje u dokapitalizaciji, ponude potencijalnih strateških investitora trebali su predstaviti krajem prošle godine.

Međutim, kompanija sada kaže da će ponude najprije predstaviti Nadzornom odboru, a zatim bankama kreditorima. Prema neslužbenim informacijama u Perutnini su banke uspjeli uvjeriti da dio sredstava iz dokapitalizacije izdvoje za razvoj, investicije i širenje na nova tržišta.

“Perutnina Ptuj ima slične probleme kao i mnoga druga slovenska poduzeća, jer se u prošlosti kratkoročno i uz različite uvjete zaduživala kod velikog broja različitih banaka. Sada će se banke povezati u jedan sindikat, čime bi svi krediti imali jednake uvjete, a banke jedinstvena osiguranja”, rekao je predsjednik Nadzornog odbora Perutnine Ptuj Borut Bratina.

Za osiguranje ukupno oko stotinu milijuna eura kredita morat će u Perutnina Ptuj založiti gotovo svu svoju imovinu, uključujući nekretnine, podružnice, potraživanja i zalihe. Osim toga, kompanija će morati menadžerski holding PMP privoljeti na produžetak založnog prava na 10-postotni paket dionica Perutnine Ptuj. (SEEbiz)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here