Donacija dm-a za više od 500 udomljene djece

90

Trećina djece u udomiteljskom sustavu u Hrvatskoj dobila darovnu karticu dm-a

Drogerijski lanac dm-drogerie markt predao je danas u Ivancu donaciju Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece. Svako dijete u udomiteljskom sustavu Foruma, njih 548, dobilo je darovnu karticu dm-a od 250 kuna. Prema prvom registru udomljene djece iz 2013. godine, u udomiteljskim obiteljima diljem Hrvatske živi 1.693 djece, dok ih je još oko 1.000 smješteno u domovima.

“Svoj rad Forum temelji na aktivnom uključivanju, osnaživanju djece, mladih i udomitelja, podržavanju pozitivnih inicijativa i samopomoći te djelovanju u najboljem interesu svakog pojedinog djeteta i mlade osobe u skladu s međunarodno prihvaćenim standardima. Osnovni nam je cilj da svako dijete u Hrvatskoj ima dostupnu i kvalitetnu obiteljsku skrb. U ime svih udomitelja, udomljene djece i mladih zahvaljujem dm-u na izuzetno vrijednoj i prekrasnoj donaciji kojom su po tko zna koji put primjerom potaknuli građane na solidarnost prema najpotrebitijima”, izjavila je Mladenka Ravenski, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece je prva mreža udruga udomitelja djece u Hrvatskoj, neformalno utemeljena 2005., a službeno osnovana u srpnju 2008. godine.

Forum okuplja deset udomiteljskih udruga iz cijele Hrvatske: Udruge udomitelja Istarske županije, Međimurja i Vukovarsko-srijemske županije “Zagrljaj” i Humanitarnu udrugu Oaza (Rovinj) te udruge DAMDOM (Rijeka), Udruga udomitelja “Ivančica” (Križevci), Nada (Ivanec), Zipka (Varaždin), Toplo srce (Velika Gorica) i Veliko srce (Čazma).

“dm je donacijom želio svakom djetetu u udomiteljskom sustavu Foruma za kvalitetno udomiteljstvo pokazati kako njihovi sugrađani, ali i brojni poznati skijaši poput Janice Kostelić, misle na njih i žele im pružiti podršku. Zajedno s Forumom željeli smo potaknuti sugrađane da se informiraju o udomiteljstvu i o opcijama koje im stoje na raspolaganju – bilo da se radi o uključivanju u sam sustav ili o sudjelovanju u donaciji dm-a”, izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

Tijekom siječnja u inicijativi “Tu i zima toplo srce ima” dm je motivirao građane da sudjeluju u donaciji te da se informiraju o udomiteljstvu djece i problemima s kojima se udomitelji susreću.

Inicijativu je podržalo više od 3.000 kupaca dm-a, ali i brojne skijaške legende i građani na humanitarnoj utrci dm Zagreb Ski Legends koja je bila posvećena djeci u udomiteljskom obiteljima te štićenicima bolnice Gornja Bistra.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here