Festival kave i čokolade idući tjedan u Zagrebu

46

Zagreb Coffee & Chocofest – 4. Festival kave i čokolade počinje 12. veljače u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

Na festivalu koji traje od 12. do 15. veljače posjetitelji će moći vidjeti i (na)učiti kako se rade vrhunske čokolade i kave, igrati se njima, kuhati i degustirati ih, kupiti brojne proizvode, sudjelovati u nagradnim igrama i pritom se odlično zabaviti.

Kroz različite promocije, prezentacije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i strani proizvođači i uvoznici predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade.

Tako će tvrtka Dream Lab predstaviti somelijericu čokolade Monicu Meschini koja će održati ekskluzivnu prezentaciju tehnike kušanja čokolade te opis i način izrade njihovog brenda Gustolato.

Na svoje će doći i umjetnici koji će različitim tehnikama predstaviti sve čari čokoladnog artizma.

Posebna atrakcija festivala bit će čudesna izložba čokoladnih slika jednog od najboljih slovenskih slastičara Gorazda Potočnika pod nazivom “Moj čokoladni izgled okusa”. Izložba se sastoji od 27 slika koje su slikane čokoladom.

Tvrtka Cremalat demonstrirat će izradu pralina na licu mjesta, uz prezentaciju cijelog procesa, od mljevenja zrna kakaovca, do finalnog proizvoda punjene praline.

Hrvatski vinar Vlado Krauthaker imat će radionicu pod nazivom Wine & Choco. Svi posjetitelji moći će iskušati kako Krauthaker sljubljuje svoje vino i čokolade slastičarnice Vilma s Raba, nadaleko poznate po rapskoj torti.

Po prvi put u Hrvatskoj predstavit ćemo vam i čokoladno vino slovenske vinarije Kunej. Vino je kombinacija sorti dornfelder, acolon, cabernet cubin, cabernet dorsa uz dodatak tamne čokolade sa 76% kakaovca iz Ekvadora.

Povodom Dana zaljubljenih – Valentinova – svi posjetitelji na vanjskom platou ispred HDLU-a moći će se zagrliti i slikati s velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem.

Festival završava u nedjelju, 15. veljače, s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama i vragolijama.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here