Amazon pregovara o preuzimanju online trgovine Net-a-Porter

26

amazon jeff bezos midiAmazon već dugo motri maloprodaju visoke mode i posao s Net-a-Porterom značio bi ulazak u novu nišu u kojoj tvrtka do sada gotovo da i nije bila prisutna, piše Forbes.

Amazon.com pregovara o kupnji online trgovine luksuznih proizvoda Net-a-Porter.

To bi mogla bit najveća akvizicija za diva e-trgovine, ali pregovori su još u ranoj fazi i lako bi moglo doći do njihova prekida.

U potencijalnoj transakciji, o kojoj je prvi izvijestio Women’s Wear Daily, Net-a-porter mogao bi biti procijenjen na manje od dvije milijarde eura, na koliko ga je procijenio modni magazin, navodi Forbes pozivajući se na svoj izvor.

Amazon, čije je sjedište u Seattleu, već dugo motri maloprodaju visoke mode i posao s Net-a-Porterom značio bi ulazak u novu nišu u kojoj tvrtka do sada gotovo da i nije bila prisutna.

Jeff Bezos, izvršni direktor Amazona, još je 2012. u intervjuu za New York Times rekao da planiraju značajno ulaganje u modni sektor kako bi uvjerili vrhunske brendove da ih podrže, umjesto da rade protiv njih.

Mediji su lani izvještavali da Amazon pregovara o kupnji indijskog modne maloprodajne kompanije Jabong za 1,2 milijarde dolara.

Net-a-porter, čije je sjedište u Londonu, u vlasništvu je poslovne grupe Richemont, specijalizirane za luksuzne proizvode, koja je 2010. kupila londonsku kompaniju za 392 milijuna eura. (banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here