Inovacija za 2050. godinu: Instant washer narukvica

60

Tim Amidza pobjednik je nacionalnog natjecanja za studente koje organizira tvrtka Henkel pod nazivom “Henkel Innovation Challenge”.

Studentski dvojac iz Rijeke, Branimir Peraić (Ekonomski fakultet u Rijeci, smjer menadžment) i Marko Pavičić (Biološko tehnološki fakultet u Rijeci), osvojili su žiri Instant washer narukvicom, inovativnom idejom za skidanje mrlja s odjeće, koja se istaknula među 50 radova u natjecanju.

“Ovaj projekt studentima pruža uistinu nevjerojatno iskustvo. Mentorski program na natjecanju je izvrstan i jako nam je drago što smo imali potporu iskusnih menadžera mentora koji su nam uistinu pomogli sa svojim savjetima i iskustvom. Iznimno se veselimo finalu u Beču. Znamo da nas očekuje težak zadatak – ponoviti uspjeh prošlogodišnjih pobjednika iz Hrvatske, koji su ujedno postali i pobjednici međunarodnog finala, ali vjerujemo u našu ideju”, izjavili su studenti iz Tima Amidza.

Pobjednički tim predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom finalu koje će se održati između 8. i 10. travnja u Beču gdje će se s predstavnicima još 27 studentskih timova natjecati za prvu nagradu “Around the World Ticket” u vrijednosti od 10.000 eura.

Drugoplasirani i trećeplasirani tim na međunarodnom natjecanju osvojit će nagradu u vrijednosti 4.000 odnosno 2.000 eura. Također, tri prvoplasirana tima imat će priliku upoznati i razgovarati s predsjednikom uprave kompanije Henkel Kasperom Rorstedom.

Prošlogodišnji hrvatski finalisti podigli su ljestvicu visoko, osiguravši pobjedu i u međunarodnom finalu HIC natjecanja, na kojem se ideja za revolucionarni hairstyling proizvod istaknula u konkurenciji između 21 studentskog tima iz 30 zemalja svijeta.

“Za Henkel inovacije predstavljaju ključni čimbenik uspjeha. Rezultate natjecanja Henkel Innovation Challenge možemo predstaviti sloganom: Stvarati. Učiti. Rasti. Studenti stvaraju nove ideje i na taj način razvijaju vještine poput strateškog menadžmenta, kreativnosti, komunikacije, uz pomoć menadžera kompanije Henkel uče o održivom razvoju i svi skupa rastemo s novom generacijom talenata”, izjavila je Blanka Zerjav, direktorica ljudskih resursa kompanije Henkel za Adria regiju.

Inače, na prošlotjednom nacionalnom finalu, top deset timova iz Hrvatske predstavilo je inovativne ideje za 2050. godinu.

Zadatak je bio osmisliti i predstaviti inovativan proizvod ili tehnologiju za jedan od tri poslovna sektora kompanije Henkel uključujući: poslovni sektor proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu, Beauty Care i poslovni sektor ljepila i tehnologije, a svim timovima su bili dodijeljeni i mentori koje su činili menadžeri kompanije Henkel čiji je zadatak bio pružiti smjernice timovima i pomoći im pri prezentaciji.

Drugo mjesto na nacionalnom natjecanju osvojio je Tim Back to the future – Gordan Perić (Ekonomski fakultet u Zagrebu) & Vanja Sekulić (Ekonomski fakultet u Zagrebu, Henkel Intern) s idejom: Got2Be Cameleon Šampon za kosu koji mijenja boju, dok je treće mjesto osvojio Tim PSD – Patricia Pondeljak (Rochester Institute of Technology Zagreb) & Martina Samac (Ekonomski fakultet u Zagrebu) s idejom: Diadermine AEON krema koja zamjenjuje sve druge kreme i uklanja nedostatke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here