Kofola okončala preuzimanje Radenske

64

Uz ispunjavanje svih uvjeta iz sporazuma o kupnji, slovenski proizvođač mineralne vode Radenska je postao dio češke Kofole, koja je Pivovarni Laško platila kupoprodajnu cijenu od 51,8 milijuna eura.

Posljednji korak u procesu prodaje Radenske je ispunjen imenovanjem novog Nadzornog odbora, u kojem su se dvjema predstavnicima zaposlenika pridružila četiri predstavnika Kofole.

Kofola je stekla 87,16 posto dionica Radenske, a očekuje da će još 6,82 posto dionica steći u narednim danima, prije objavljivanja ponude za preuzimanje, koja će biti objavljena u zakonskom roku.

Tvrtka Kofola i Pivovarna Laško su 19. prosinca prošle godine potpisali ugovor o prodaji i kupnji većinskog paketa dionica proizvođača mineralne vode. Sporazum uključuje neke preliminarne uvjete koji su morali biti ispunjeni prije isplate kupoprodajne cijene i prijenosa dionica. Svi uvjeti ugovora, uključujući odobrenje regulatora za tržišno natjecanje su ispunjeni.

Česi su odlučili preuzeti Radensku kako bi popunili svoj portfelj mineralnom vodom – budući da proizvode sokove i ostala bezalkoholna pića i prirodne vode, a nedostaje im mineralna voda. (SEEbiz)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here