Lidl uručio 88 donacija u vrijednosti pola milijuna kuna

89

Centar za odgoj i obrazovanje Juraj BonaciPosljednja donacija “Više za zajednicu” uručena Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači iz Splita

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uspješno je priveo kraju ovogodišnje provođenje donacijskog programa zaposlenika “Više za zajednicu!”.

Posljednja, 88. donacija, uručena je Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači iz Splita.

Program vrijedan više od pola milijuna kuna i ove godine je dopro do svakog kutka Hrvatske pa je tako Lidl ove godine u ime svojih zaposlenika uručio ukupno 88 donacija.

Lidlovi zaposlenici dobili su plaćeni slobodan dan koji su iskoristiti za volontiranje u udruzi koju su predložili za donaciju.

Uručena je posljednja, 88. donacija iz velikog Lidlovog donacijskog programa zaposlenika “Više za zajednicu!”. Zadnja donacija iz ovogodišnjeg provođenja programa uručena je Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači iz Splita.

Donaciju je ravnateljici centra Esmeraldi Sunko simbolično uručila Lidlova zaposlenica Mirela Karla Baković koja je i nominirala ovu udrugu te predstavnik Lidla Hrvatska Dragan Blažević.

Mirela će, kao i ostali Lidlovi zaposlenici koji su sudionici ovog donacijskog programa, dobiti plaćeni slobodan dan koji će iskoristiti za volontiranje u udruzi koju su predložili za donaciju.

Mirela će tako darovati svoje vrijeme pomažući štićenicima Centra Juraj Bonači, ustanove koja odraslim osobama s intelektualnim teškoćama osigurava kvalitetnu skrb, i maksimalan razvoj potencijala u svim sferama života.

Rad Ustanove za dnevni boravak umjereno mentalno retardirane djece i omladine započeo je 1974., a osnovni zadatak bio je omogućiti polaznicima maksimalno moguć razvoj ličnosti radi što uspješnijeg uključivanja u društvenu zajednicu, stjecanja znanja iz socijalne sredine i pripreme za radu u zaštitnim radionicama.

Podsjetimo, Lidl je donacijski program “Više za zajednicu!” pokrenuo prošle godine, a od tada do danas, tijekom dvije godine, uručeno je 175 donacija u ime Lidlovih trgovina, logističkih centara i Uprave.

Vrijednost ovog programa za dvije godine provođenja iznosi više od milijun kuna, a donirane su različite udruge, bolnice, dječji domovi, vrtići i ustanove diljem Hrvatske, dok je pri odabiru prednost dana neprofitnim organizacijama i udrugama koje brinu o dobrobiti i zdravlju djece.

U Lidlovom donacijskom programu glavnu ulogu ima više od 1.700 Lidlovih zaposlenika koji predlažu potencijalne primatelje donacija, članove zajednice u kojoj žive i rade.

Zahvaljujući Lidlovim zaposlenicima i razgranatoj prodajnoj mreži, Lidl je i ove godine dopro gotovo do svakog kutka Hrvatske i tako još jednom potvrdio svoju predanost pomaganju zajednici u kojoj posluje. Trgovački lanac Lidl Hrvatska prva je kompanija koja je u Hrvatskoj organizirala ovakvu akciju pomaganja na razini cijele države, uključujući sve svoje zaposlenike i organizacijske jedinice, i to već drugu godinu zaredom.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here