Pivovarna Laško: Tri ponuđača pozvana da poboljšaju ponude

36

Pivovarna Laško Union pivo midiSlovenski list Dnevnik piše da su u uži izbor ušli Heineken i američki fond rizičnog kapitala Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR)

Nadzorni odbor Pivovarne Laško na sjednici održanoj u ponedjeljak razmotrio je tijek procesa dokapitalizacije i prodaje udjela u vlasništvu prodajnog konzorcija, objavljeno je na internetskim stranicama Ljubljanske burze. Prema neslužbenim informacijama, tri ponuđača pozvana su da poboljšaju ponude.

Rok za predaju ponuda za kupnju 51,11 posto dionica Pivovarne Laško i dokapitalizaciju od najmanje 75 milijuna eura istekao je u četvrtak, a zaprimljeno je pet obvezujućih ponuda. O konačnim uvjetima transakcije će se pregovarati i dogovor će ovisiti o ispunjenju dodatnih uvjeta.

Sve pristigle ponude su, navodno, vrlo slične, navodi slovenski poslovni dnevnik Finance, a slovenski list Dnevnik piše pak da su u uži izbor ušli Heineken i američki fond rizičnog kapitala Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR).

Do kraja ožujka ili početkom travnja o ponudama bi se trebao izjasniti i Nadzorni odbor Pivovarne Union koja je u vlasništvu Laškog.

Prodaja pivovare odvija se u nekoliko faza, a ulazak novog vlasnika će na skupštini dioničara morati potvrditi 75 posto sadašnjih vlasnika. (banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here