Henkel potvrdio ciljeve za 2015. godinu

66

henkel midi Tvrtka Henkel je na godišnjoj Generalnoj skupštini potvrdila uspiješnu 2014. godinu, najavljena su predviđanja za narednu godinu te je dioničarima predloženo povećanje dividende od 9 centi na 1 euro i 31 cent po preferencijalnoj dionici, te 1 euro i 29 centi po običnoj dionicu.

Ovo predstavlja omjer isplate od 30 posto. Iako uvjeti na tržištu ostaju izazovni, Rorsted je potvrdio predviđanja za cijelu fiskalnu 2015. godinu. Ovo uključuje porast prilagođene zarade po preferencijalnoj dionici od približno 10 posto.

“Iznimno smo zadovoljni našom izvedbom te smo postigli naše financijske ciljeve za 2014. godinu”, rekao je Kasper Rorsted osvrćući se na teško ekonomsko okruženje u fiskalnoj 2014. godini.

Rorsted je također naglasio postignuti napredak u provedbi strategije za 2016. godinu, predstavljajući specifične primjere koji pokazuju kako Henkel uspješno provodi svoja četiri strategijska prioriteta: Outperform – Globalize – Simplify – Inspire.

Simone Bagel-Trah, predsjednica Vijeća dioničara i Nadzornog odbora, zahvalila je Upravnom odboru i svim zaposlenicima na njihovoj velikoj predanosti u 2014. godini.

“Godina 2015. bit će još jedna izazovna godina za Henkel. Volatilnost na tržištima valuta bit će prisutna. Očekujemo da će vrijednost američkog dolara rasti naspram eura, dok postoje izgledi da će valute tržišta u razvoju oslabiti. S obzirom na sukob između Rusije i Ukrajine, očekujemo stagnaciju u Istočnoj Europi i daljnji pritisak na rusko gospodarstvo i valutu. Očekujemo ostvarenje rasta organske prodaje od tri do pet posto u cijeloj fiskalnoj 2015. godini. Očekujemo prilagođeni povrat od prodaje od približno 16 posto te predviđamo porast preferencijalne zarade po dionici od približno 10 posto”, izjavio je Rorsted.

Imajući u vidu poslovne aktivnosti kompanije Henkel u Rusiji i Ukrajini, Rorsted je naglasio važnost obje zemlje za Henkel. “Sukob između dviju zemlje utječe na kompanije koje posluju tamo. Ipak, ostat ćemo u obje zemlje. Tamo smo postigli značajan rast i vjerujemo u budućnost obiju zemlja”, naveo je Rorsted

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here