Microsoft donirao 30.000 kuna pedijatriji bolnice Rebro

96

Lana Jurcevic, Sonja Borovcak, Dragica Bestak, Ivan VidakovicTvrtka Microsoft Hrvatska uključila se u akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici” te organizirala humanitarni projekt “Najveći selfie u Hrvatskoj”.
Tvrtka Microsoft Hrvatska predala je Savezu društava Naša djeca Hrvatske donaciju od 30.000 kuna prikupljenih u akciji “Najveći selfie u Hrvatskoj”, namijenjenih opremanju kutka za roditelje Klinike za pedijatriju Rebro KBC-a Zagreb.

Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska predao je donaciju Sonji Borovčak, dopredsjednici Saveza društava Naša djeca Hrvatske, uz prisutnost Dragice Beštak, glavne sestre Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb te pjevačica Lane Jurčević koja podržava ovaj humanitarni projekt od njegovog početka.

“Microsoft redovito sudjeluje u projektima za pomoć lokalnoj zajednici pa mi je drago da smo se uključili u ovu humanitarnu akciju namijenjenu djeci u bolnicama te time, nadam se, osvijestili i druge da čine isto. Odaziv građana i količina prikupljenih fotografija pokazuju koliko svi zajedno volimo pomagati onima kojima je to potrebno. Nadam se da ćemo ovom donacijom izmamiti osmijehe na lica djece i njihovih roditelja te da će im ubuduće boravak u bolnici biti barem malo lakši”, rekao je Ivan Vidaković.

Tijekom trajanja kampanje “Najveći selfie u Hrvatskoj” ljudi iz cijele Hrvatske objavljivali su svoje originalne selfie fotografije na internet stranici te na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Kod objavljivanja fotografija koristili su oznaku #1TBCRO čime su fotografije pohranjene na Office 365 OneDrive-u, prostoru za pohranu podataka u oblaku.

Budući da je OneDrive prostor za pohranu veličine jednog terabajta, bez problema je na njemu spremljeno ukupno 3157 prikupljenih selfija. Akciju su, osim Lane Jurčević, u posljednjih nekoliko mjeseci podržale mnoge poznate osobe poput Ive Balaban, Larise Navojec, Iris Androšević Pinjuh, Ane Begić i Ive Mihalić.

“Zahvaljujem tvrtki Microsoft i pozdravljam ovu hvale vrijednu akciju kojom je prepoznata važnost uređenja prostora na Klinici za pedijatriju kako bi se našim bolesnicima i njihovim roditeljima omogućio bolji i ljepši boravak u bolnici”, izjavila je Dragica Beštak, glavna sestra Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

 

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here