Pevec otvara trgovinu u centru Dalmare u Šibeniku

48

pevec midiPevec u četvrtak, 23. travnja otvara trgovinu u Šibeniku, u sklopu poslovnog centra Dalmare. To je 19. Pevecova trgovina u Hrvatskoj i treća koju je tvrtka otvorila u travnju.

Prošlog je tjedna Pevec preselio u nove prostore u Varaždinu te otvorio novi prodajni centar na zagrebačkom Črnomercu

“Ono što je važno otvaramo i nova radna mjesta. U Šibeniku će posao u Pevecu dobiti oko 50 osoba i zbog toga smo izuzetno sretni. Nakon otvaranja prodajnih centara koje smo imali ove godine okrećemo se povećanju standarda u poslovanju naših prodajnih centara te općenito unaprjeđenju standardizacije poslovanja. Primjerice, uvodimo nove informatičke sustave koji će nam omogućiti bolje planiranje i izvještavanje. Želimo se poboljšati na mnogim područjima”, rekao je Darko Šket, predsjednik Uprave Peveca.

U priopćenju se navodi kako Pevec i ove godine nastavlja s dvoznamenkastim rastom prodaje, a prošlu je godinu završio s prihodima od oko 870 milijuna kuna i rastom od 21 posto u odnosu na godinu prije. Čak 12 posto rasta tvrtka je ostvarila u postojećim centrima, a devet posto rasta u novootvorenim centrima.

Pevec je lani napravio iskorak i u bruto maržama koje su povećane te u koeficijentu obrtaja zaliha. Ostvarena neto dobit bila je 15 milijuna kuna uz povećana investicijska ulaganja i njihovo financiranje isključivo, ističu, vlastitim sredstvima. Ove godine cilj je imati prihode veće od milijarde kuna. (tportal.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here