Plodine povećavaju temeljni kapital iz ostvarene dobiti

71

Riječke Plodine, trgovački lanac u vlasništvu Mile Ćurkovića u prošloj je godini ostvario 46,3 milijuna kuna dobiti koja će u najvećoj mjeri biti iskorištena za povećanje temeljnog kapitala, objavila je kompanija putem Zagrebačke burze.

plodine midi_1Na sjednici Nadzornog odbora i Uprave Plodina održanoj 22. travnja prihvaćeno je izvješće uprave o tijeku poslova i o stanju društva, usvojeni su godišnji financijski izvještaji za 2014. godinu, prihvaćen je godišnji izvještaj Uprave za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2014. godine te prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o rasporedu dobiti ostvarene u 2014. godini.

Ukupno ostvarena sveobuhvatna dobit u 2014. iznosila je 46,3 milijuna kuna i bila je 10,8 posto niža u odnosu 2013. godinu kada je iznosila 41,3 milijuna kuna.

Od prošlogodišnje dobiti 41,2 milijuna kuna bit će raspoređeno za povećanje temeljnog kapitala, 2 milijuna kuna u zakonske rezerve, a preostalih 2,9 milijuna kuna u zadržanu dobit.

Ovo je već druga godina zaredom kako Plodine koriste poreznu olakšicu na temelju reinvestiranja dobiti. Prošle godine Plodine su povećale temeljni kapital za 40 milijuna kuna. (tportal.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here