U Zagrebu obilježen stoti rođendan slavne Coca-Coline bočice

167

Tijekom prijepodneva na proslavu rođendana Coca-Coline bočice stiglo je ...Kampanja sadržava niz kulturnih događanja u više od 130 država svijeta, a nakon središnje proslave jubileja Coca-Coline bočice, održanoga u Zagrebu, u planu su slična događanja u Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Zadru i Puli.

Zagreb je bio domaćin velike rođendanske proslave kojom je obilježeno stotinu godina Coca-Coline staklene bočice.

Po svoj je primjerak te legendarne i po mnogočemu jedinstvene bočice do podneva došlo više od tri tisuće Zagrepčana, a proslavi su bili nazočni i brojni poznati. Iva Šulentić kao Marilyn Monroe i Ivan Šarić kao Elvis Presley bili su domaćini svim gostima koji su se zabavljali na Cvjetnome trgu u želji da zajednički obilježe prvih 100 godina Coca-Coline staklene bočice (eng. Contour bottle).

“Kampanja kojom se obilježava 100 godina najprepoznatljivije bočice na svijetu sadržava niz kulturnih događanja u više od 130 država. I Hrvatska se priključila toj velikoj cjelogodišnjoj proslavi.

Zagreb je prvi obilježio jubilej legendarne bočice, a pripremamo još brojna događanja u Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Zadru i Puli”, izjavila je voditeljica robne marke Coca-Cola u Republici Hrvatskoj Maja Stojević.

Coca-Cola povezuje naraštaje ljudi diljem svijeta jednostavnim ispijanjem pića iz  ledeno hladne Coca-Coline bočice, koja je tijekom desetljeća postala simbolom osvježenja.

Američke pop-ikone i glazbene legende Marilyn Monroe, Elvis Presley i Ray Charles samo su neki od njezinih slavnih obožavatelja koji su u kampanji “Poljubi za radost” ovjekovječili trenutak svojega osvježavajućega poljupca, a to će nakon njih tijekom godine učiniti i mlade glazbene zvijezde Rita Ora i Avicii.

Put Coca-Coline bočice započeo je davne 1915. godine kad su proizvođači staklene ambalaže diljem Sjedinjenih Američkih Država pozvani da osmisle i razviju karakterističnu i posebnu bocu – prepoznatljivu i u mraku. Oblik i linije zrna kakaa nadahnule su tvrtku The Root Glass iz savezne države Indiane u oblikovanju jedinstvene Coca-Coline bočice kakvu i danas poznajemo.

PROMO

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here