Društvo slovensko-hrvatskog prijateljstva posjetilo Konzum

42

Članovi Društva slovensko-hrvatskog prijateljstva danas su u okviru svog već tradicionalnog posjeta Zagrebu, posjetili Konzum centar u Vukovarskoj ulici, gdje su za posjetitelje i Konzumove kupce pripremili prigodan program uz tradicionalne plesove i pjesme kojima se slavi proljeće i “Dan Zelenog Jurja”.

IMG_7578Tom prigodom dr. Božo Dimnik, predsjednik Društva slovensko-hrvatskog prijateljstva uručio je gospođi Ljerki Puljić, članici Nadzornog odbora Agrokora grančicu koja se simbolično dariva sa željom što ljepšeg i prosperitetnijeg proljeća.

U sklopu zabavnog programa nastupili su dječji folklorni ansambl Dragatuš, tamburaški sastav KUD-a Sveti Juraj iz Duge Rese te Martin Težak, svjetski prvak u sviranju dijatonske harmonike.

Ponovnim posjetom Društva Hrvatskoj te tradicionalnim plesovima, proslavljen je dolazak proljeća te ujedno i obilježeno hrvatsko-slovensko prijateljstvo.

Blagdan svetog Jurja, zaštitnika zemlje, usjeva, zelenila i stoke, smatra se početkom proljeća te je uz njega vezan niz različitih običaja koji su posebno rasprostranjeni na području sjevernog dijela Hrvatske i Slovenije.

Konzum će tako kroz suradnju sa Društvom slovensko-hrvatskog prijateljstva dati svoj doprinos dodatnom promicanju tradicije i običaja lokalnih zajednica u kojima posluje.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here