Mercator CG zakupio šest objekata ulcinjskog Solarisa

43

mercator_centarPoduzeće za trgovinu i usluge Mercator Crna Gora potpisalo je ugovor o dugoročnom zakupu šest objekata ulcinjskog Solarisa na deset godina.

Vrijednost ugovora je oko milijun eura, jer su uzete i zalihe vrijedne više od 800 tisuća eura i oprema vrjednija od 100 eura.

Osnivači Solarisa su Nikola Dukađin i Ranko Knežević.

Već od ponedjeljka će pet objekata Solarisa poslovati pod imenom Mercatora, dok je u jednom u toku adaptacija i očekuje se da uskoro bude završena. Ugovorom o zakupu preuzeto je i sto radnika Solarisa.

Mercator će na taj način postati vodeća trgovina na malo u ulcinjskoj općini. Ta kompanija od prije dvije godine posluje u sklopu Agrokora, hrvatskog biznismena Ivice Todorića, koji je kupio većinski paket od 53 posto dionica slovenskog trgovačkog lanca.

Na taj način stvoren je regionalni maloprodajni div s oko 62 tisuće zaposlenih i sedam milijardi eura prihoda. Todorić je u petom i konačnom pokušaju preuzimanja znatno spustio cijenu slovenskog lanca.

Umjesto 120 eura, koliko je dogovoreno kupoprodajnim ugovorom s konzorcijem u 2013. godini, Agrokor je dionicu platio 86 eura. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here