Metro Grupa predstavila novog predsjednika uprave

51

Pieter BooneNakon uspješne prve faze repozicioniranja poslovanja, međunarodna veleprodajna grupa Metro Cash & Carry dobiva novog predsjednika Uprave – Pietera Boona, koji će također biti član Uprave Metro Grupe.

Trenutni predsjednik Uprave Metro Cash & Carry-ja te ujedno i predsjednik Uprave Metro Grupe, Olaf Koch, u budućnosti će se u potpunosti posvetiti svojoj ulozi voditelja cijele Grupe. Koch će do kraja godine s Boonom voditi Metro Cash & Carry na poziciji kopredsjednika.

Nizozemac Pieter Boone prvu je vodeću poziciju u Metro-u zauzeo 1992. godine, 2011. je postavljen na mjesto direktora operacija u Metro Cash & Carry Rusija, a godinu dana kasnije preuzeo je funkciju predsjednika Uprave ruskog Metro-a.

U prvoj polovici poslovne godine 2014./2015. Metro Grupa ostvarila je EBIT od 984 milijuna eura prije obračuna posebnih stavki i rast prodaje za 2,8%.

Veleprodajni lanac Metro Cash & Carry na globalnoj je razini u prvoj polovici poslovne godine ostvario EBIT u iznosu od 519 milijuna eura prije obračuna posebnih stavki i porast “like-for-like” prodaje za 1,1%, koja raste sedmi kvartal za redom.

“Preraspodjela prodajnih linija i napori koje ulažemo u pokretanje novih maloprodajnih kanala i formata sve su primjetniji i isplativiji, što je osobito vidljivo u poslovanju kompanije Metro Cash & Carry koja ostvaruje kontinuirani  pozitivan rast ‘like-for-like’ prodaje. Ovo nam pokazuje kako smo na pravome putu da ulaganjima u modernizaciju kompanije i nove koncepte razvijamo poslovanje Grupe” izjavio je Olaf Koch, trenutni predsjednik Uprave Metro Grupe.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here