Objavljen program DORS/CLUC konferencije

39

dors - cluc konferencija prtPovoljnije kotizacije još danas i sutra

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu od 18. do 20. svibnja održat će se 22. po redu DORS/CLUC konferencija, odnosno Dani otvorenih računarskih sustava / Croatian Linux Users’ Conference, koju tradicionalno organiziraju dvije neprofitne udruge – HrOpen i HULK.

DORS/CLUC konferencija se bavi otvorenim sustavima, proizvodima, ali i otvorenim poslovanjem, te se odmiče od naljepnice “samo za tehnički potkovane”.

Pokrivene teme ove godine će se posebno svidjeti svima koje zanima freelancing, primjena otvorenog koda u retail industriji, prilagodbi Linuxa za POS sustave, što se novo događa u Mozilli (uključujući demonstracije i dijeljenje njihovog telefona!) i Fedori, onima koji rade web rješenja na Drupalu, eZ Publishu i LibreOfficeu.

Posebno će korisne informacije dobiti oni koji ciljaju uspostaviti vlastiti file sharing nalik Dropboxu koristeći rješenja ownCloud i Seafile (što uključuje i hands-on radionicu).

“Vjerujemo da smo i ove godine uspjeli okupiti idealnu kombinaciju poslovnih, tehničkih i tema o zajednici slobodnog softvera i Linuxa. Ove godine će DORS/CLUC po prvi puta ugostiti izlagače nekih popularnih zajednica otvorenog koda. Sudjelovanje su potvrdili Mozilla i Fedora, a očekujemo i neke lokalne zajednice”, navodi se u priopćenju organizatora.

Cijeli program konferencije dostupan je na http://2015.dorscluc.org/hr/program/.

Kako bi olakšali prisustvovanje, organizatori su odlučili produljiti rok za registraciju uz povoljniju cijenu kotizacije (early bird) za jedan dan. Prijavite se putem poveznice.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here