Odbačena ponuda PZ Jankovci za preuzimanje bijeljinske Šećerane

44

Bijeljina-ŠećeranaMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić rekao je u petak da Vlada nije mogla prihvatiti ponudu Poljoprivredne zadruge “Jankovci” iz Hrvatske za preuzimanje “Šećerane” u Bijeljini.

Istakao je da je obavljeno nekoliko razgovora sa predstavnicima zadruge “Jankovci”, koja je poslala neobavezujuću ponudu za Šećeranu.

“U toj ponudi traženo je da RS otpiše 24 milijuna KM dugovanja Šećerane, da se osigura povoljan kredit od 25 milijuna KM za remont postrojenja i još 35 milijuna KM povoljnih kreditnih sredstava za kampanju pokretanja tvornice. To Vlada nije mogla prihvatiti i naredila je menadžmentu “Šećerane” da traga za novim rješenjima”, rekao je Mirjanić.

On je naglasio da je nekoliko inozemnih kompanija izrazilo interes za investiranje u “Šećeranu”, ali da ništa konkretno nije dogovoreno.

“Bilo je potencijalnih investitora iz Poljske, Bugarske, Rusije i Izraela, ali ništa konkretno nije dogovoreno”, naveo je Mirjanić.

Istakao je da je RS stalo da oživi “Šećeranu”, ali da ne mogu prihvatiti svaku vrstu uvjeta.

“Potencijalni partner mora uložiti svoja sredstva, a sigurno će imati podršku Vlade RS”, rekao je Mirjanić.

RS je postala vlasnik “Šećerane” nakon što je zbog pranja novca osuđen njen prethodni vlasnik Zoran Ćopić i trajno mu oduzeta imovina vrijedna oko 20 milijuna KM. Ćopiću je tada, između ostalog, oduzeto i 10,8 milijuna KM akcija “Šećerane”, koje čine 51% kapitala tog poduzeća. Proizvodnja u “Šećerani” obustavljena je prije nekoliko godina. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here