Alibaba posrnuo na američkom e-tržištu

8

U transakciji koja će biti provedena izmjenom dionica Alibaba će preuzeti 37,6 posto udjela u OpenSky-u, Uprava 11 Maina bit će integrirana u OpenSky, a sama web stranica 11 Maina će za sada ostati neovisna, priopćili su iz Alibabe.

A pedestrian walks past Alibaba.com adveAlibaba Group Holding Ltd. prodaje svoju američku podružnicu, 11 Main, njujorškoj online tržnici OpenSky, nakon što njihov prvi izlazak na američko online tržište nije polučio željeni uspjeh, piše Wall Street Journal.

U transakciji koja će biti provedena izmjenom dionica Alibaba će preuzeti 37,6 posto udjela u OpenSky-u.

Uprava 11 Maina bit će integrirana u OpenSky, a sama web stranica 11 Maina će za sada ostati neovisna, priopćili su iz Alibabe. Financijski detalji dogovora nije objavljeni.

Alibaba je stranicu 11 Main pokrenuo u lipnju 2014. Njihova američka podružnica je, prema upućenim izvorima, imala problema s dobivanjem podrške iz svoje kineske središnjice.

Alibaba je u rujnu izašao na burzu u SAD-u i prikupio je 25 milijardi dolara. Glavninu prihoda kompanija ostvaruje na svojim kineskim online tržnicama Taobao i Tmall.

Osim 11 Main, Alibaba je povećao svoju prisutnost na američkom tržištu kao ulagač. U ožujku je uložio 200 milijuna dolara u američku aplikaciju za pametne telefone Snapchat Inc.

Alibabina ulaganja u SAD uključuju i TangoMe Inc., koji razvija aplikacije za video pozive, mobilnu tražilicu Quixey Inc. i uslugu za organiziranje zajedničke vožnje Lyft Inc. (banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here