Mercator nije uspio prodati Intersport

76

Mercator nije uspio prodati kćerinski lanac prodavnica sportske opreme Intersport ISI. Prodajom Intersporta, vlasnik Agrokora Ivica Todorić, koji je preuzeo prošle godine Mercator, želio je istržiti 50 milijuna eura, piše ljubljanski Dnevnik.

U uži izbor za kupnju društva Intersport bili su engleski SportsDirect, koji je već dugi niz godina prisutan na tržištu Slovenije s desetak prodavaonica, njemački ogranak Intersporta sa sjedištem u Švicarskoj i srpski Triple.

Posljednji je u vlasništvu nekadašnjeg jugoslavenskog rekordera u troskoku i olimpijca Milana Spasojevića, koji na prostoru bivše Jugoslavije, između ostalog, distribuira brand cipela Converse.

Najvišu neobavezujuću ponudu za Intersport, prema neslužbenim informacijama, podnio je SportsDirect u vlasništvu engleskog milijardera Mikea Ashleyija. On je za kupnju Intersporta bio spreman izdvojiti oko 45 milijuna eura, a pregovori su trajali nekoliko mjeseci.

S druge strane, Agrokor Ivica Todorića je prodajom najvećeg maloprodajnog lanca sportske opreme na Balkanu želio istržiti više od 50 milijuna eura. Ali, takva očekivanja su za SportsDirect neprihvatljiva. U isto vrijeme je za SportsDirect bilo zanimljivo preuzimanje većih prodavaonica Intersporta.

Od ukupno 85 prodavaonica, Intersport u Sloveniji, prema najnovijim javno dostupnim podacima (kako se navodi u izvještaju Mercator Grupe za prvi kvartal ove godine), kontrolira 34. One se prostiru na više od 40.000 kvadratnih metara. Tome treba dodati nekoliko franšiznih prodavnica na Kosovu, u Albaniji i Makedoniji.

Moguće preuzimanje Intersporta bi značilo da bi SportsDirect, jedan od najvećih europskih trgovaca sportske opreme, koji posjeduje oko 700 prodavnica, po hitnom postupku, osvojio tržišta bivše Jugoslavije.

Prema neslužbenim informacijama, kompanija se sada namjerava proširiti organski u regiji, otvarajući svoje trgovine. Očekuje se da će uskoro otvoriti prodavaonicu na hrvatskom tržištu. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here