Poljski Abris Capital i slovački SHP u utrci za Palomu

18

palomaZa dokapitalizaciju tehnološki zaostale Palome, koja je u više od 70 postotnom državnom vlasništvu, stigle su dvije obavezujuće ponudu, piše ljubljanski Dnevnik pozivajući se na neslužbene izvore.

Jedna je povezana s poljskom financijskom fondom Abris Capital, koji je među šest ponuđača jedini imao priliku provesti temeljito dubinsko snimanje tvrtke.

Iako nisu mogli znati pojedinosti o poslovanju Palome, ponudu su podnijeli i slovačka tvrtka Slovak Hygienic Paper (SHP) i njegov vlasnik Eko Invest. Posljednji je za kupnju Palome zainteresirani već gotovo deset godina, a očekuje se da njegova ponuda bude veća od Abrisove.

Za dokapitalizaciju Palome i kupnju 71 posto dionica u vlasništvu države Abris Capital je u neobvezujućoj ponudi ponudio oko 26 milijuna eura. To je bilo nešto više od izvorne ponude Slovaka. No, nakon isteka roka za dostavu ponuda u ožujku ove godine Slovaci su ponudu poboljšali i prevladali Abrisovu.

U prvom kvartalu ove godine Paloma je dosegla više od 21 milijuna eura prihoda od prodaje, što je nešto manje nego prošle godine.

U 2014. godini, Paloma je ostvarila gotovo 87 milijuna eura prihoda od prodaje, što predstavlja godišnji rast od tri posto, a neto dobit je iznosila 2,7 milijuna eura. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here