Franckov bogati svijet kave dio gourmet programa ATP-a u Umagu

72

Franckov bogati svijet kave1Novost ovogodišnjeg gourmet programa na ATP turniru u Umagu bile su zanimljive Franckove radionice i degustacije pod nazivom “Bogati svijet kave” organizirane s ciljem promocije kulture ispijanja i rituala pripreme mljevene kave.

Uz moderatoricu Antoniju Mandić, stručni voditelji radionice Josip Novačić, Zoran Trkulja i Karlo Pešun.

Franckovi profesionalni baristi, posjetiteljima turnira predstavili su bogatu povijest kave i mnoštvo zanimljivosti o ovome omiljenom crnome napitku. S naglaskom na aromatičnost i punoću okusa upravo mljevenih kava prezentirani su i različiti načini njihove pripreme kod kuće.

Ljubitelji kave tako su uz degustacije saznali više o posebnostima svake od Franckovih mljevenih kava poput Franck 100% Arabice, Franck 100% Arabice s okusom lješnjaka i čokolade te posebnih premium “single origin” kava Guatemale i Costa Rice.

Uz već uvriježeni način pripreme mljevene kave u džezvi, predstavljeni su i drugi, praktični načini pripreme kave – u kafetjeri, kao filtar kava te metodom franch pressa koji daju savršeno aromatičnu kavu.

“S obzirom na visoku kvalitetu sirovine, svaki od ovih načina pripreme daje jednako intenzivan okus i pruža vrhunski užitak u različitim teksturama kave. Tajna je i u načinu mljevenja ovih kava što omogućava jednako kvalitetnu ekstrakciju aroma bez obzira pripremamo li ju u džezvi, kafetjeri, french pressu ili kao filtar kavu”, pojasnio je Josip Novačić.

Bogati svijet kavePredstavljeni su i novi Franck espresso ljetni kokteli spravljeni s dodatkom Monin sirupa ili Baileysa proizašli iz Franckove akademije za bariste.

Inspirirani lokalnim autohtonim proizvodima, Franckovi su baristi osmislili i zanimljivu kombinaciju okusa objedinjenih u ATP koktel s Franck 100% Arabicom, dodatkom istarskog maslinovog ulja i teranina te sladoleda od vanilije kojim su oduševili sve prisutne.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here