Laboratoriji dodatno potvrdili zdravstvenu ispravnost Vegete

25

podravka-kc-100Nakon što su akreditirani hrvatski laboratoriji Euroinspekt Croatiakontrola d.o.o. i Nastavni zavod za javno zdravstvo ”Dr. Andrija Štampar”, već utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp. u Vegeti, danas je Podravka d.d. zaprimila i dodatne rezultate analiza serija Vegete koje su bile u postupku povlačenja.

Analize su zaprimljene od ovlaštenog EU laboratorija Eurofins Lebensmittelanalytik Österreich GmbH, njemačkog ovlaštenog laboratorija Dr. Böhm i Hrvatskog veterinarskog instituta Zagreb – nacionalnog referentnog laboratorija za određivanje Salmonelle spp.

Svi gore navedeni ovlašteni laboratoriji su utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp. nakon analize proizvoda iz serija Vegete koja je bila u postupku povlačenja s tržišta i time je potvrđena zdravstvena ispravnost tih serija proizvoda Vegete na tržištima.

Podravka redovno i kontinuirano provodi u svojim laboratorijima kontrolu kvalitete i zdravstvene ispravnosti svih ulaznih sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda, ambalaže i okoliša. Kontrola kvalitete provodi se u skladu s važećim zakonima i EU regulativom te odgovarajućim politikama i standardima Podravke koje se odnose na kvalitetu i sigurnost hrane.

Podravka d.d. će nakon primitka novih informacija pravodobno obavijestiti javnost i druga nadležna tijela sukladno važećim propisima Republike Hrvatske.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here