P&G prodaje 43 kozmetička brenda za 12,5 milijardi dolara

77

p&g ftd777U nastojanju da se fokusira na svoje glavne brendove, Procter & Gamble je potvrdio kako će prodati 43 svoja kozmetička brenda kompaniji Coty za 12,5 milijardi dolara.

Kako javlja IGD, brendovi uključeni u transakciju obuhvaćaju kozmetičke linije Max Factor i Covergirl te vodeće brendove parfema Hugo Boss, Dolce & Gabbana i Gucci.

Također, vlasnika će promijeniti i brendovi proizvoda za njegu kose Wella i boja za kosu Clariol, čime će Coty po prvi put ući u ovu kategoriju proizvoda.

Nakon provedbe transakcije, prihodi Cotyja porast će na više od 10 milijardi dolara.

“Ova transakcija predstavlja značajan korak naprijed u nastojanjima da se usredotočimo na naš portfelj od 10 kategorija i 65 brendova koji najbolje predstavljaju kompetencije koje P&G posjeduje. Imamo vodeće pozicije u ovim kategorijama na globalnoj razini te je njihovo poslovanje kroz povijest raslo znatno brže i ostvarivalo veći profit za kompaniju. Očekujemo kako će ovih 10 kategorija i dalje rasti te donositi vrijednost u situaciji kada na njih možemo još jače fokusirati našu energiju i resurse”, rekao je AG Lafley, predsjednik uprave kompanije P&G.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here