Predstavljeni najnoviji Konzumovi maloprodajni standardi

135

Darko Knez Super konzum pula 2015-07 1Predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez održao je danas prezentaciju o novim standardima poslovanja Konzuma. U sklopu predstavljanja, Knez se posebno osvrnuo na uspješnu integraciju Mercatora u poslovanje Konzuma u Hrvatskoj.

Nakon preuzimanja prve Mercatorove trgovine 9. rujna 2014. godine, Konzum je u iduća tri tjedna integrirao 73 Mercatorove prodavaonice, jedno skladište i dva veleprodajna centra. Konzum je tako preuzeo 133.953 m² prodajnog prostora.

U samoj integraciji fokus je bio na rebrandingu, usklađivanju informatičkih sustava, prebacivanju na centralni sustav nabave, kao i na procesima implementacije Konzumovog programa nagrađivanja vjernosti kupaca.

Mentorski timovi iskusnih Konzumovih zaposlenika pružali su dodatnu podršku i prijenos znanja, standarda i procedura svim novim zaposlenicima u prodavaonicama.

“Konzum tako gotovo godinu dana nakon integracije Mercatora, bilježi odlične poslovne rezultate u svim bivšim preuređenim prodavaonicama Mercatora. Iako je u navedenim prodavaonicama prije preuzimanja Konzuma zabilježen negativan trend s prosječnim padom od 17% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, u lipnju 2015. godine iste prodavaonice prosječno rastu 20,9%. Najveći prosječni rast od preko 100%, bilježile su veće prodavaonice koje je Konzum preuredio u skladu s novim konceptom”, izjavio je Knez.

Konzum je istodobno sukladno odluci AZTN-a, prepustio ili zatvorio 99 prodajnih mjesta Konzuma i Mercatora koji su ostvarivali više od 925 milijuna kuna godišnjeg prihoda.

Prezentacija je održana nakon obilaska Super Konzuma Pula, kao nedavno renovirane Mercatorove prodavaonice u sklopu koje je u praksi prikazana i praktična primjena najnovijih Konzumovih maloprodajnih standarda koji će se uvesti i u cijelu trgovačku mrežu Konzuma u svim zemljama u kojima posluje.

Super Konzum u Puli i sam se uklapa u poslovnu priču o spajanju Konzum-Mercator i najbolje potvrđuje prednosti takvog spajanja.
Darko Knez Super konzum pula 2015-07 2
Ukupna investicija u preuređenje ove prodavaonice iznosila je više od 11 milijuna kuna pa tako novi Super Konzum Pula svim svojim kupcima sada nudi proširene odjele ribarnice, zdrave hrane i svježih asortimanskih kategorija. Uz ovakvu ukupnu izmjenu organizacije i standarda, ova prodavaonica bilježi prosječan rast prodaje od 30%.

Isto tako, Darko Knez iskoristio je priliku i najavio nove investicijske projekte Konzuma: preuređenje bivšeg Mercatorovog centra u Vukovarskoj u što će uložiti oko 18 milijuna kuna i unapređenje poslovanja Konzumove Internet prodavaonice tako što će se bivši Getro centar na zagrebačkim Vrbanima preurediti u skladište namijenjeno isključivo online prodaji. Ta investicija bit će vrijedna oko 28 milijuna kuna.

Konzum Pula, Darko Knez -0727Konzum je ove godine na području Istre pokrenuo kampanju “s Vama kroz gušte” kao i humanitarni projekt “Dobro je činiti dobro” u sklopu kojeg je pružena financijska pomoć za 39 humanitarnih udruga u 13 istarskih gradova. Ujedno je pokrenuta i nova linija s više od 60 proizvoda Konzumove privatne marke “Okusi Istre” koja je nastala u suradnji s domaćim istarskim proizvođačima.

U sklopu ovakvog društveno odgovornog angažmana Konzuma bitno je napomenuti i generalno pokroviteljstvo ATP turnira u Umagu, koji se ove godine po prvi puta zove Konzum Croatia Open Umag, kao i sponzorstvo kazališta Ulysses.

 

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here