U Zadru održan deveti dm millennium jump

62

dm millennium jump (3)Svake godine desetoro djece nauči plivati zahvaljujući donacijama dm millennium jumpa

Deveti dm millennium jump okupio je oko 2.800 sudionika koji su u subotu, 25. srpnja, skakali za Školu plivanja Dječjeg vrtića Latica te je dio prihoda od kotizacija i ove godine namijenjen podršci ove škole.

Tijekom devet godina više od 200 djece u dobi od četiri do sedam godina pohađalo je program hidroterapije i škole plivanja koji djeci s teškoćama u razvoju omogućuju zdravstveni napredak te jačanje samopouzdanja i bolju socijalizaciju.

Škola podučava plivanje prema Halliwick metodi koja govori da se uz pravilnu prilagodbu svatko u vodi može osjećati dobro i plivati. Naglasak je na učenju kroz igru što otklanja inhibicije, a grupni rad otvara put za učenje novih društvenih vještina.

“Dječjem vrtiću Latica ova potpora punih devet godina pruža mogućnost realizacije programa iznad standarda koji je postao sastavni dio rehabilitacije. ‘Program hidroterapije i Male škole plivanja’ kreće od navikavanja na vodu, opuštanja i održavanja na vodi do samostalnog plivanja. Aktivnosti na bazenu potiču samostalnost, jačaju samopouzdanje, komunikaciju, međusobnu podršku i osjećaj pripadnosti. Rezultat je napredovanje djece na svim razvojnim područjima”, izjavila je Vesna Penjalov, ravnateljica Dječjeg vrtića Latica.

dm millennium jump (9)“Više od 16.000 sudionika dm millennium jumpa i njegova dugogodišnja tradicija potvrđuju našu predanost pružanju dugoročne podrške zajednici, na čemu dm uvijek inzistira. Prateći napredak i uloženi trud djece, raduje nas što smo zajedno s tisućama sudionika dm millennium jumpa u tome i uspjeli”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Polaznici Škole za plivanje Dječjeg vrtića Latica sudjelovali su i u ovogodišnjem dm millennium jumpu te su pokazali što su naučili tijekom protekle godine, a tisuće skakača su s četiri skoka malim polaznicima pokazali svoju podršku.

Sa zadarske rive skakalo se na noge, na glavu i s loptama na napuhavanje. Najnoviji skok, kostimirani dm dress-up domino, unio je dašak karnevalske atmosfere na rivu, a u narančastim dm majicama skakači su vlastitim tijelima poslali poruku “We love Jadran”.

Sudionici i posjetitelji najmasovnijeg skoka u more mogli su sudjelovati i u najmasovnijem dermatološkom pregledu. Za sigurnu ljetnu zabavu dm je na rivi organizirao besplatne preglede, a čak 10 dermatologa pregledalo je više od 600 sudionika i posjetitelja.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here