Velika volonterska akcija zaposlenika L’Oréala Adria

60

U Zagrebu je prošli tjedan održana volonterska akcija zaposlenika L’Oréala Adria u sklopu koje su uređene zelene površine i učionice dviju osnovnih škola u Zagrebu.

LOreal CitizenDay 8Više od 70 volontera je tijekom akcije bilo uključeno u različite poslove uređenja edukacijskog vrta osnovne škole na Trnju, uređenja učionica škole i stvaranja učionice u prirodi na Ferenščici.

U osnovnoj školi Augusta Cesarca na zagrebačkoj Ferenščici volonteri su pripremili šest učionica za daljnje uređenje.

Osim toga, izgradili su učionicu u prirodi kako bi već ovu jesen učenici škole, koja uključuje i nekoliko razreda djece romske populacije, započeli novu školsku godinu u vedrom i poticajnom okruženju.

U osnovnoj školi Davorin Trstenjak u zagrebačkom naselju Trnje volonteri su potpuno preuredili okoliš škole uključujući i poznati edukacijski vrt Trnoslav, koji je dio projekta Urbani vrtovi – Oaza za djecu u organizaciji udruge OAZA, a glavni cilj projekta je omogućiti djeci da ostvare kontakt s biljkama te se povežu s prirodom.

Svrha ovog projekta je edukacija djece o održivom razvoju kroz cjelovit pristup koji obuhvaća ekološki, ekonomski i socijalni aspekt. Na ovaj način, uzimaju se u obzir segmenti poput međuljudskih odnosa, nenasilnog ponašanja te odnosa prema prirodi i društvu općenito.

Povod za organizaciju ovakvog volonterskog događaja je globalna inicijativa kompanije L’Oréal Dan građana (Citizen Day), u sklopu koje se zaposlenici širom svijeta okupljaju kako bi istaknuli značaj volontiranja, solidarnosti među ljudima i posvetili svoje vrijeme društveno odgovornom djelovanju.

Ova volonterska akcija je još jedan primjer uspješne suradnje organizacije civilnog društva i obrazovnih institucija s društveno odgovornim kompanijama i svakako primjer dobre prakse sudjelovanja svih dijelova društva u unaprjeđivanju lokalnih zajednica i stanja životne sredine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here