Enver Moralić ulaže 6 milijuna eura u Konavoske plastenike

310

enver_moralicTrgovac naftom i vlasnik poljoprivrednog diva Kutjevo Enver Moralić na jesen u Konavlima otvara suvremeni plastenički pogon za proizvodnju sezonskog povrća.

U plastenike koji će zauzimati osam hektara Novalić će uložiti šest milijuna eura. Imanje se nalazi na zemljištu gdje se prije Domovinskog rata prostirala farma cvijeća i nesilica jugoslavenskog biznismena Borisa Vukobrata.

Moralić je u Konavlima otvorio tvrtku Bio Konavle sa sjedištem u Pridvorju i planira sezonskim povrćem opskrbljivati hotele i trgovačke lance te dio asortimana izvoziti u zemlje regije.

Prokurist Bio Konavala Stipe Šabić kaže kako su nakon godinu i pol uspjeli dovesti u red dio Konavoskog polja, gdje je bio štab bivše jugovojske, raščistiti šikaru i pripremiti teren za podizanje plastenika.

Proizvodnju pripremaju u suradnji s talijanskim poslovnim partnerima, tvrtkom Ma.Ri.Ma iz Raguse na Siciliji, koja će riješiti klimatizaciju plastenika i sustav navodnjavanja zemlje. Sa svojih talijanskih imanja, kaže Šabić, Ma.Ri.Ma svaki dan prema europskim tržnicama i trgovinama šalje 1500 šlepera voća i povrća.

Šabić kaže kako su uvjeti za razvoj poljoprivrede u Konavoskom polju, s 260 sunčanih dana godišnje, idealni te opovrgava glasine da će Moralić u Konavoskom polju graditi vinariju i saditi vinograde.

“Ekološki uzgoj u plastenicima je u prvom planu, ali bit će i turističkih sadržaja”, tvrdi Šabić i dodaje da Moralić ima kuću u Cavtatu i jako voli konje pa je dogovorena doprema 10 do 15 islandskih konja, koji mogu slobodno živjeti na otvorenom i izvan boksova. “Tamo gdje su nekad bili kokošinjci na jesen otvaramo konjušnicu koja će biti dostupna posjetiteljima za razgledanje i rekreativno jahanje”, najavljuje Stipe Šabić. (glas-slavonije.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here