McDonald’s nastavio s dijeljenjem otkaza

31

steve easterbrook mcdonaldsLanac restorana brze prehrane McDonald’s najavio je ukidanje otprilike 225 korporativnih radnih mjesta u nastojanju da revitalizira svoje poslovanje.

Taj najveći svjetski lanac brze hrane ukinut će oko 135 radnih mjesta u sjedištu kompanije u Oak Brooku u Illinoisu, gdje ima oko 2.100 zaposlenih. Dodatnih 90 radnih mjesta ukinut će u inozemstvu.

Taj potez uslijedio je nakon najave izvršnog direktora McDonald’sa Stevea Easterbrooka da planira do 2017. smanjiti troškove za 300 milijuna dolara i reorganizirati tvrtku tako da može brže reagirati na promjene u fast-food industriji.

Kako prodaja pada, McDonald’s je priznao da ne uspijeva držati korak s promjenama okusa. Na posrnulom američkom tržištu, kompanija je izvijestila prošlog mjeseca o padu prodaje sedmo tromjesečje zaredom.

McDonald’s je u svom sjedištu već ukinuo 63 radna mjesta u prosincu te dodatnih 65 u siječnju. Prethodni rezovi bili su vezani za uklanjanje razine upravljanja između američkih franšiza i korporativnog ureda.

Posljednji krug rezova u srpnju, koji je obuhvatio razne pozicije vezane za globalno poslovanje, povećao je ukupan broj ukinutih radnih mjesta od kraja prošle godine na više od 350. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here