Počinje 2. Farm Show Osijek u zračnoj luci Čepin

201

FarmShow OsijekPosljednjeg vikenda u kolovozu i ove će godine prostore zračne luke Čepin kod Osijeka preplaviti šarenilo prepoznatljivih boja europskih i svjetskih brendova poljoprivredne mehanizacije.

Izražavajući veliko zadovoljstvo što je prošlogodišnji sajam, organiziran prema uzoru na najprestižnije europske poljoprivredne sajmove, prošao izvan svih očekivanja, okupivši na 11.00 četvornih metara 35 izlagača poljoprivredne mehanizacije u vrijednosti 15-20 milijuna eura, Darko Aračić, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, koja je organizator ovog sajma, najavljuje i nove sadržaje u programu, ali i značajna poboljšanja u organizacijskom smislu.

“S obzirom na to da je prošle godine Farm show održan prvi put, odjek je bio i više nego dobar. Osobito smo zadovoljni profilom posjetitelja koji su bili profesionalni farmeri kao i predstavnici velikih tvrtki našega agrara. Od početka nam je stalo da sajam poljoprivredniku ponudi isključivo struku, pa i dalje ostajemo vjerni svojim prvobitnim ciljevima i idejama – na suvremen i atraktivan način predstaviti najnovija dostignuća poljoprivredne mehanizacije. S organizacijskog stajališta uočili smo neke manje propuste koje ćemo ove godine svakako ispraviti”, najavljuje Aračić dodajući da će tako ove godine brojni posjetitelji sve prezentacije rada strojeva na pokaznoj parceli moći gledati s tribine koja će gledateljima dati ne samo bolji pogled nego i udobnost i sigurnost.

Sigurnosti će pridonijeti i vatrogasni tim kao i ekipa hitne pomoći. Tehnička podrška organizacije sajma omogućit će ove godine praćenje prezentacije rada strojeva, za mnoge posjetitelje i najzanimljivijeg dijela programa, preko videozida.

Raspored svih prezentacija, kako bi posjetitelji mogli ciljano odabrati što će pogledati, bit će ovih dana objavljen na službenoj web stranici uz popis svih izlagača na ovogodišnjem sajmu.

A na popis izlagača ove su godine došle i najpoznatije sjemenske kuće u suradnji s kojima je realizirana ideja pokusnih polja na kojima su ove godine konkretno, Bc Institut, KWS, Monsanto, Pioneer, Poljoprivredni institut Osijek i Saatbau Linz zasijali kukuruz, čiju je zaštitu osigurao Bayer. Organizatori za idući Farm show planiraju “proširiti plodored” i na druge ratarske kulture.

“Ovo je jedinstven projekt takve vrste u Hrvatskoj”, ističe Aračić jer će poljoprivrednici na jednom mjestu moći vidjeti najnoviju poljoprivrednu mehanizaciju kao i adute sjemenarskih kuća. Naime, tajming sajma, tri dana posljednjeg vikenda u kolovozu, idealan je jer i sjemenarske kuće upravo tako planiraju jesenske sjetve.

Farm-Show-Osijek-01_lightboxOvakav nastup prodavatelja poljoprivredne mehanizacije koji svoje eksponate prikazuju u radu te sinergija s pokaznim poljima sjemenarskih kuća, izvrstan je poligon za stjecanje novih saznanja jer poljoprivrednici, stručnjaci, studenti i učenici na jednom mjestu mogu vidjeti presjek suvremene poljoprivredne tehnike i tehnologije.

Ideja o napretku i daljnjem razvoju ove atraktivne manifestacije ne manjka pa je tako na posljednjem organizacijskom sastanku predložena i ideja o organizaciji tematskog Farm showa koji bi bio isključivo posvećen mehanizaciji specijaliziranoj za voćarstvo i vinogradarstvo i koji bi se održavao svake druge godine u jednom od vinogradarskih područja Hrvatske.

“Ove smo godine znatna sredstva uložili i u promociju Farm showa te se nadamo da će ova lijepa slavonska priča privući posjetitelje iz cijele Hrvatske, pa i zemalja u okruženju. Nadamo se da će ovaj sajam postati međunarodni jer Osijek, kao središte hrvatske poljoprivrede, to i zaslužuje”, istaknuo je na kraju Aračić pozivajući sve profesionalne farmere uopće da posjete drugo izdanje Farm showa kao jedinstvenu prigodu da uz stručno vodstvo uvoznika i distributera na izložbi najveće ponude poljoprivrednih strojeva trenutno dostupnih na hrvatskom tržištu odaberu najprikladniju opremu za vlastito gospodarstvo. (glas-slavonije.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here