Marinko Zadro može preuzeti Dalmacijavino

67

Nema više prepreka da tvrtka Oštrc Marinka Zadre, suvlasnika Viro grupe, preuzme imovinu splitskoga Dalmacijavina u stečaju, kupljenu još u veljači na javnoj dražbi na splitskome Trgovačkom sudu za 70 milijuna kuna.

dalmacijavino1Županijsko državno odvjetništvo konačno je prošloga tjedna povuklo tužbu države protiv Zadrina stjecanja imovine splitske tvrtke spornim držeći prodaju parcela na Hvaru i u Vukovaru, za koje je tvrdila da su u vlasništvu države.

Zadro ima rok od 60 dana da uplati novac.

Perica Mitrović, stečajni upravitelj “Dalmacijavina”, izrazio je zadovoljstvo zbog povlačenja žalbe.

“Kad kupac uplati novac, predat će mu se imovina, te će uslijediti ročište za diobu sredstava kako bi se namirili vjerovnici. Nadam se da će kupac nastaviti djelatnost i da će proizvodi ‘Dalmacijavina’ i dalje biti na tržištu”, rekao je Mitrović za Slobodnu Dalmaciju.

Novac od nekretnina prodanih u veljači ionako će pripasti državi koja na njima ima založna prava kao osiguranje naplate neplaćenih poreza i trošarina, a dio radničkih potraživanja će se namiriti od iznosa dobivenog prodajom brendova i prava na vinograde.

“U stečaju ‘Dalmacijavina’ ćemo nastaviti s prodajom preostale imovine. Riječ je o objektu u Kaštel Starom koji nije opterećen založnim pravima i od kojeg se može namiriti dio radničkih potraživanja. Također, s državom vodimo spor oko vlasništva nad vinarijom u Starom Gradu, te ovisno o uspjehu spora i ta zgrada će se prodati radi namirenja sadašnjih i bivših djelatnika”, dodao je stečajni upravitelj. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here