Bez magnezija nema života- sve o magneziju iz mg Mivele

87

U rujnu je u zagrebačkom parku Maksimir održana edukativna radionica pod vodstvom magistre nutricionizma Mašenjke Katić koja je brojnim Zagrepčanima otkrila važnost magnezija u svakodnevnom životu.

MIVELA  0091Poseban naglasak predavanja stavljen je na izvor magnezija. Istaknula je kako je za blagotvorni učinak magnezija na vitalne tjelesne funkcije važno znati da nije svaki izvor magnezija isti, odnosno da ga je najbolje u tijelo unijeti hranom i vodom – namirnicama koje su prirodno bogate magnezijem. Magnezij u Mg Miveli je u nutritivnom smislu idealan izvor magnezija iz prirode.

NIJE SVAKI MAGNEZIJ ISTI
iako postoje brojni dodaci prehrani koji sadrže magnezij, najbolje ga je u tijelo unijeti hranom i vodom – namirnicama koje su prirodno bogate magnezijem. Kada se konzumira magnezij koji je prirodno sadržan u mineralnoj vodi, on je tijelu na raspolaganju u svom prirodnom mediju.

Prirodni magnezij u Mg Miveli u topivom je obliku kojeg organizam iz tankog crijeva lako apsorbira u krvotok, ne izazivajući laksativni učinak na probavu. Za razliku od nekih sintetskih dodataka prehrani koji mogu biti teže iskoristivi ili imati određene popratne učinke, magnezij u Mg Miveli dolazi u obliku koji organizam može apsorbirati i iskoristiti za vitalne funkcije.

Tijekom same radionice nutricionistica je naglasak stavila na prirodan magnezij u Mg Miveli i njezinom utjecaju na čovjekov organizam te na nevjerojatnu i važnu činjenicu da magnezij sudjeluje u više od 350 reakcija u tijelu.

Tijekom svog izlaganja nutricionistkinja sve je polaznike upoznala s činjenicom da je Mg Mivela bogata prirodnim magnezijem koji sudjeluje u staničnim reakcijama pri kojima se stvara energija te da se nedovoljnim unosom magnezija, ali i nedovoljnom konzumacijom Mg Mivele, stvara umor i da je iscrpljenost često posljedica nedovoljnog unosa magnezija u čovjekovoj svakodnevici.

MAGNEZIJ NEOPHODAN U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU
Na edukativnoj radionici objašnjeno je kako svaka pojedina stanica ljudskog tijela zahtijeva dovoljno magnezija jer u suprotnom propada pa je zato preporučeni dnevni unos magnezija za odraslu osobu 375 mg.

Upravo jedna litra Mg Mivele sadrži čak 343 mg ovog esencijalnog minerala te predstavlja najbolji izvor prirodnog magnezija. Mnoge je razveselila informacija da magnezij pridonosi normalnom radu živčanog sustava te normalnim psihološkim funkcijama, poput koncentracije, učenja, pamćenja i rasuđivanja.

U vrijednost i utjecaj magnezija tijekom vježbanja mogli su se uvjeriti i polaznice radionice joge, koje su pile Mg Mivelu tijekom, ali i nakon vježbanja te su unosom tekućine, ali i magnezija, svome tijelu osigurali dovoljno energije i smanjili umor.

PROMO

 

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here