Metro preko Alibabe osvaja kinesko tržište

28

Njemačka maloprodajna kompanija Metro objavila je u utorak da je sklopila strateško partnerstvo s kineskim divom u segmentu internetske trgovine Alibabom kako bi iskoristila prilike na ogromnom kineskom tržištu.

mmetroNjemačka će kompanija ekskluzivno otvoriti svoju trgovinu na Alibabinoj platformi Tmall Global putem koje će kineskim potrošačima nuditi čitav niz njemačkih proizvoda, navodi se u priopćenju.

U internetskoj trgovini prodavat će se Metroove trgovinske marke i brendovi dobavljača iz Njemačke.

“Zadovoljni smo što ulazimo u izvanredno partnerstvo s Alibaba Groupom. Elektronska trgovina spada među strateške pokretače našeg rasta u Kini. Najnovija inovativna platforma omogućit će nam da kineskim klijentima isporučujemo više kvalitetne robe iz uvoza i njemačkih brendova temeljem velikog iskustva u globalnom lancu nabave i isporuke”, istaknuo je u priopćenju predsjednik upravnog odbora Metroa Olaf Koch.

Izvršni direktor kineske kompanije Daniel Zhang pojašnjava da će partnerstvo obuhvatiti suradnju na područjima prekogranične elektronske trgovine, logistike, elektronske trgovine u ruralnim područjima, internetskih supermarketa i inicijativa za povezivanje internetske i realne trgovine. (liderpress.hr/Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here