Nexus 5X: LG i Google surađuju na najnaprednijem Nexusu dosad

121

LG Nexus 5X 02LG Electronics (LG) i Google su jučer službeno predstavili treći rezultat njihove suradnje. Nexus 5X dolazi s platformom Android 6.0 Marshmallow, Googleovim najnovijim operacijskim sustavom za mobilne uređaje, i donosi impresivne performanse, odlične fotografije te poboljšanu sigurnost.

Ujedno pruža najbolje od Googlea i LG-evu stručnost u jednom paketu.

Nexus 5X dolazi s oštrim 5,2-inčnim Full HD IPS zaslonom od 423 ppi s naprednom tehnologijom In-Cell Touch koja omogućava brže prepoznavanje, bolju vidljivost na otvorenom te oštriju sliku.

Uz procesor Qualcomm Snapdragon 808, Nexus 5X donosi odlične performanse za bilo koji zahtjevni zadatak. Zahvaljujući brzom Type-C USB ulazu, desetominutno punjenje će dati dovoljno snage za gotovo 4 sata trajanja baterije.

Nexus 5X ima stražnju kameru od 12,3 MP te prednju od 5 MP. Senzor od 1.55µm stražnje kamere i senzor od 1.4µm kamere smještene iznad zaslona apsorbiraju više svjetlosti u usporedbi s bilo kojim prethodnim uređajem Nexus što rezultira svjetlijim fotografijama sa zapanjujućim detaljima čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Nexus 5X snima 4K i slow-motion videozapise što ga čini multimedijski najnaprednijim Nexusom dosad.

Nexus 5X je sigurniji nego ikad te ga je još jednostavnije koristiti uz Nexus Imprint, senzor otiska prsta koji je praktično smješten na pozadini gdje prst prirodno stoji pri držanju uređaja. Jedan dodir senzora je potreban za uključivanje i otključavanje Nexusa 5X te instantnu uporabu. Za vlasnike u SAD-u Nexus Imprint će funkcionirati i uz Android Pay za brzu i jednostavnu kupnju na tisućama lokacija.

“Uzbuđeni smo što smo ponovno imali priliku raditi s Googleom na razvoju Nexusa 5X, našeg najboljeg Nexusa dosad. Ovaj put željeli smo osigurati najbolji hardver za Googleov najnapredniji softver i jako smo ponosni na ono što smo postigli zajedno”, rekao je Juno Cho, predsjednik Uprave tvrtke LG Electronics Mobile Communications.

“I mi smo uzbuđeni što u partnerstvu s LG-em predstavljamo nasljednika omiljenog modela – novi Nexus 5X te Android 6.0 Marshmallow, naš najispoliraniji operacijski sustav s najboljim performansama dosad”, rekao je  Hiroshi Lockheimer, VP Android, Chromecast i Chrome OS u Googleu.

LG Nexus 5X 01Od jučer se Nexus 5X može prednaručiti na Google Storeu (store.google.com) i to u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Irskoj, Koreji i Japanu s dostavom krajem sljedećeg mjeseca. Od 19. listopada Nexus 5X će početi dolaziti na dodatna tržišta te će u 40 zemalja biti dostupan putem Google Storea ili lokalnih maloprodajnih mjesta tijekom četvrtog kvartala.

Cijene i dostupnost na lokalnoj razini bit će objavljene u nadolazećim tjednima.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here