SIJ će s 90 milijuna eura dokapitalizirati Perutninu Ptuj

64

perutnina-ptujDioničari Perutnine Ptuj na Skupštini su s 98 posto glasova podržali dokapitalizaciju tvrtke, koju će provesti Slovenska industrija čelika. Pravo prvenstva postojećih dioničara je isključeno.

Slovenska industrija čelika (SIJ) će u iduća dva mjeseca uplatom 40 milijuna eura postati najveći pojedinačni dioničar Perutnine Ptuj, te će na temelju toga također pripremiti ponudu za preuzimanje.

Na ovu odluku manjinski dioničari Slovenije su najavili mogućnost tužbe i poništenja takvog sporazuma.

“Ovim je ispunjen jedan od strateških uvjeta konzorcija banaka vjerovnica Perutnine Ptuj da će do kraja ove godine biti provedena dokapitalizacija. Očekivanja bankara su zapravo udvostručena, jer će umjesto za očekivanih 20 Perutnina Ptuj povećati temeljni kapital za 40 milijuna eura. S odobrenom injekcijom kapitala, u godini kad obilježavamo 110. godišnjicu našeg poslovanja, počinjemo novo razdoblje razvoja Perutnine Ptuj”, rekao je direktor tvrtke Roman Glaser.

Inače, Perutnina Ptuj je imala prošle godine na razini grupe 257 milijuna eura poslovnih prihoda, od čega je 144 milijuna generirano od matičnog društva. Grupa je pritom dosegnula 26,3 milijuna eura EBITDA, te 14,3 milijuna eura dobiti iz poslovanja.

Matično društvo je imalo 8,3 milijuna bruto i 4,7 milijuna neto dobiti. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here