Stvoren treći najveći europski proizvođač rajčice

40

Pomi-Tomatoes1Spajanjem konzorcija Casalasco Rivarolo del Re (CR) sa zadrugom farmera ARP (Piacento United Farmers) stvorena je najveća skupina u Italiji i treće po veličini u Europi za proizvodnju rajčice.

Dioničari obje strane su na sastanku dali zeleno svjetlo za stvaranje skupine koja će, u pogledu proizvodnih kapaciteta, postati 15. po veličini svjetski proizvođač prerađevina od rajčice.

Proširenje proizvodnog portfelja i razvoj novih prodajnih kanala će pomoći u jačanju prisutnosti na međunarodnim tržištima, kao i širu distribuciju kako brendova (Pomi), tako i privatnih robnih marki.

Konzorcij CR je prisutan u Njemačkoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Rusiji i Americi sa svojim Pomi poroizvoda, a također je aktivan i u segmentu privatnih robnih marki koje su dostupne na policama mnogih trgovačkih lanaca.

Konzorcij prerađuje 550,000 tona rajčice na površini od 7,000 hektara, kroz 370 poljoprivrednih poduzeća i 50 proizvodnih linija. Zapošljava 1,300 radnika, a godišnji promet doseže cifru od 270 milijuna eura.

S druge strane, ARP je zadruga koja je dulje od pola stoljeća aktivna na polju uzgoja, prerade i distribucije rajčice u talijanskoj pokrajini Piacenza.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here