Vinarija Tikveš obilježila 130 godina postojanja

67

vinarija - tikves -midiVinarija Tikveš obilježila je 130 godina postojanja, uz poruku da taj regionalni lider u proizvodnji vina sada kreće u osvajanje svjetskih tržišta.

Podsjetivši na razvoji put vinarije osnovane 1885. godine, predsjednik Upravnog odbora vinarije “Tikveš” Svetozar Janevski je na svečanosti u hotelu Radisson Blue rekao da su vina te vinarije danas prepoznata na svim kontinentima.

“I to nije kraj. Rekao bih da smo tek na početku. Uspjeli smo pokazati da i ova regija može raditi i biti među najboljima. Sav trud uložen u proizvod koji izlazi iz Tikveša je naša obaveza prema vama, našim potrošačima. Bez obzira da li se radi o jednoj Smederevki ili Beloj vodi, znajte da ulažemo maksimalno u svaki činilac u cjelokupnom lancu”, rekao je Janevski.

Navodeći da je tikveška regija izuzetno podneblje za uzgoj loze, Janevski je rekao da je u vinima Tikveša pretočen svaki sunčani dan i mnogo ljubavi.

“Napravili smo vino u koje smo sakupili boje, mirise i muziku svake regije posebno”, naveo je Janevski.

Generalni direktor vinarije Tikveš, Igor Ilievski, je u izjavi Tanjugu poručio potrošačima da uvijek biraju vrhunsko i naveo da ta vinarija stremi vrhunskoj kvaliteti, a da se to vidi i po svim nagradama koje je dobila.

“Danas kada sumiramo rezultate, možemo reći da je Tikveš regionalni lider u vinskom biznisu u Jugoistočnoj Europi i već se pojavljuje na široj europskoj mapi kao ozbiljan proizvođač”, poručio je Ilievski i izrazio zadovoljstvo što se svijetu ovo područje može predstaviti kao vinska i turistička destinacija.

Kako je naveo, u posljednjih 10 godina u Tikveš je uloženo više od 30 milijuna eura u opremu, tehnologiju, ljude i znanje, uz iskustva drugih zemalja prije svega Francuske kako bi se iskoristilo najbolje iz grožđa, a potrošačima ponudio vrhunski proizvod.

Vinarija “Tikveš” godišnje proizvodi oko 12 milijuna litara vrhunskog vina i 50 posto svojih proizvoda plasira na tržišta u više od 25 zemalja širom svijeta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i u regiji. To je najstarija vinarija u Makedoniji i jugoistočnoj Europi.

Kvaliteta vina i visoke ocjene s više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera, kao i preko 50 prestižnih nagrada svake godine osigurali su mjesto Vinariji Tikveš u elitnoj vinskoj industriji, ali i dostupnost u Velikoj Britaniji, zemljama Zapadne Europe, Skandinaviji, SAD i Kini. (tanjug.rs)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here