Dvije tisuće proizvoda za 18 godina akcije “Kupujmo hrvatsko”

66

kupujmo hrvatsko standoviU akciji “Kupujmo hrvatsko” sudjelovalo je više od 250 tvrtki s više od dvije tisuće proizvoda koji su se prodavali po promotivnim cijenama. Izlagači su ovoga puta predstavljeni u pet cjelina: Središnja Hrvatska, Slavonija, Dalmacija, Istra i Kvarner te Veliki hrvatski proizvođači.

“Akcija ‘Kupujmo hrvatsko’ treba postati stil života svakoga od nas, treba trajati 365 dana u godini, a pozitivan odnos prema vlastitom proizvodu najbolji je način iskazivanja domoljublja”, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović otvarajući akciju “Kupujmo hrvatsko” na Trgu bana Jelačića te rekao kako je Hrvatska gospodarska komora u ovih 18 godina trajanja Akcije ostvarila svoju osnovnu ideju – podigla se svijest o važnosti proizvodnje i kupovine domaćih proizvoda. “Danas svako dijete u našoj zemlji zna za Kupujmo hrvatsko”, zaključio je predsjednik HGK.

KolindaGrabarKitarovic_BrankaSlaveska_RobertoGiugliano777“Iako ova manifestacija pokazuje snagu hrvatskoga proizvoda koji opstaje unatoč svim gospodarskim poteškoćama, smatram da je obveza svih nas još više raditi na marketingu te, posljedično, otvaranju novih radnih mjesta i rastu gospodarstva. Korak u tom smjeru učinjen je i nedavnim otvaranjem podružnice HGK u Šangaju”, izjavila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, dodavši kako smatra da bi Vlada trebala gospodarstvenike rasteretiti fiskalnih i parafiskalnih nameta, dajući im tako svojevrstan poticaj.

kupujmo hrvatsko1Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je kako je na glavnom zagrebačkom trgu izloženo više od dvije tisuće proizvoda, no upozorio je na dva problema – treba donijeti strategiju ravnomjernoga gospodarskog razvitka Hrvatske i treba prestati uvoziti više od 50 posto proizvoda. “Tada ćemo kupovati hrvatsko”, rekao je Bandić.

“Kada bi se u košarici svake naše obitelji našlo samo pet posto više domaćih proizvoda, već bi to značajno utjecalo na povećanje proizvodnje, samim time povećanje zaposlenosti, a u konačnici i na bolji standard naših građana. Stoga sve pozivam na domoljublje pri svakom odlasku u kupovinu i da time odamo počast našim herojima današnjice – proizvođačima”, rekao je za kraj predsjednik HGK.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here