J&T želi preuzeti Adris Grupu

67

Adris-grupa-midi1Prema tvrdnjama izvora bliskog dioničarima Adrisa, češko-slovački investicijski fond J&T ima namjeru otkupiti dionice, te preuzeti upravljačka prava i odlučivati o sudbini svih segmenata njezina poslovanja.

U utorak bi prema izvoru Glasa Istre predstavnici fonda trebali u Rovinju razgovarati s nekoliko dioničara Adrisa.

Plinio Cuccurin, bivši član uprave te tvrtke i vlasnik osam posto dionica, navodno je s J&T fondom sklopio opcijski ugovor.

Taj bi ugovor, tvrdi se, trebao ostati izvan javnosti dok se preuzimanje ne sprovede, te o tome nisu izviješteni niti HANFA, ni Zagrebačka burza.

Prema tvrdnji izvora, J&T fond predložio je sastanak Anti Vlahoviću, ali kao najvećem pojedinačnom dioničaru. Najavljuju da 20. listopada dolaze u Rovinj pa bi se sastali i s njime kao s najvećim dioničarom. Vlahović je, tvrdi se, ponudu o razgovorima odbio, te je J&T fond uputio, ako imaju korisne informacije za Adris, na susret s izvršnim direktorima grupacije.

U krugovima Adrisovih dioničara tvrde kako se radi o velikom pritisku na dioničare da prodaju svoje dionice upravo u trenutku kada je tvrtka “puna novca”. Na račune je, naime, pristiglo gotovo 550 milijuna eura od prodaje Tvornice duhana Rovinj BAT-u. Na taj bi način stabilno Adrisovo poslovanje s osiguranjem, u turizmu, te u proizvodnji ribe, došlo u fazu “restrukturiranja”, dok bi golemi kapital, umjesto da se investira u Istri i Hrvatskoj, otišao drugdje.

Adris grupa najavila je da u narednom razdoblju planira investicije od četiri milijarde kuna u svoje osnovne djelatnosti, uz mogućnost akvizicija i investiranja u druge poslovne grane.

Poznato je da u turizam planiraju uložiti milijardu i pol kuna, nastavljaju ulagati u Croatia osiguranje i širiti poslovanje u osiguranja u regiji, dok su u proizvodnju ribe ove godine uložili 150 milijuna kuna u mrijestilište s ciljem da do 2018. proizvedu deset tisuća tona ribe. (tportal.hr/Glas-Istre.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here