Počinje najveća jesenska sajamska priredba u Osijeku

39

Na ukupno pet tisuća četvornih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora na osječkom Pampasu, danas (petak) otvara se 18. Osječki jesenski sajam.

pampas - osjecki jesenski sajamOd petka do nedjelje svoje proizvode s područja poljoprivrede, prehrane, tekstila i proizvoda za zaštitu na radu, proizvodnje pitke vode i pročišćavanje voda, kao i usluge izložit će 180 izlagača iz zemlje i inozemstva.

Dio izlagača nastupit će organizirano pod pokroviteljstvom HGK Županijske komore Osijek, Obrtničke komore Međimurske županije, Općine Semeljci i LAG-a Vuka-Dunav Antunovac.

U organizaciji HGK, najavila je viša stručna suradnica Odsjeka za međunarodne poslove Županijske komore Osijek Ivana Erak, nastupit će 22 izlagača.

“Cilj nam je opstojnost sajmovanja u Osijeku te smo i ove godine uključili i izdvojili sredstva kako bismo pomogli našim članicama da nastupe na ovoj važnoj sajamskoj manifestaciji. U organizaciji HGK na površini od 180 četvornih metara nastupit će 22 izlagača, najvećim dijelom iz prehrambene, prerađivačke i tekstilne industrije”, ističe Ivana Erak.

Žensko poduzetništvo i ove je godine važna tema jesenskog sajma te će na sajmu biti održana 2. izložba ženskog poduzetništva. Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije Silvija Dološić kazala je u najavi kako je cilj izložbe stvaranje novih poslovnih mogućnosti, širenje tržišta i povezivanje poduzetnica, razmjena iskustava i promoviranje pozitivnog imidža žena u poslovnom svijetu. U sklopu izložbe poduzetnica Ana Rogina održat će u subotu predavanje “Sedam koraka do uspješne promocije na internetu”.

Također u subotu, u 14 sati, bit će predstavljena Etična banka – jedina prava banka u vlasništvu svojih klijenata. Ova banka u osnivanju svojim bi članovima trebala osiguravati najpovoljnije uvjete financiranja, kontinuiranu savjetodavnu podršku u poslovanju te aktivno smanjivanje rizika povezivanjem u ekonomske cjeline. Ebanka će nuditi većinu usluga kao i ostale banke, međutim fokusirat će se na povoljno financiranje razvojnih projekata i neće poticati kreditiranje potrošnje i nuditi mogućnost minusa na tekućim računima. (glas-slavonije.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here