Ralu Logistika otvorila novi logističko-distributivni centar

ralu logistika centarRalu Logistika otvorila je u poslovnoj zoni Dragošićka u Rugvici nadomak Zagreba novi logističko-distributivni centar, čime je potvrdila poziciju vodećeg nezavisnog dobavljača integrirane logističke usluge u Hrvatskoj i regiji te ujedno obilježila 25 godina uspješnog poslovanja.

Novi centar, koji se sastoji od najmodernijeg skladišta površine 11.500 m2 i pratećih objekata za održavanje vozila površine 1.500 m2, osigurava tvrtki najsuvremeniju vlastitu infrastrukturu za pružanje najkvalitetnije logističke usluge u hladnom lancu u Hrvatskoj i šire. Investiciju vrijednu više od 150 milijuna kuna, u potpunosti financiranu privatnim kapitalom, poslovnim su partnerima, lokalnim i državnim dužnosnicima predstavili predsjednik Uprave Ralu Logistike Zvonimir Šćurec i vlasnik Ralu Logistike Luka Rajić.

“Otvorenje novog logističko-distributivnog centra predstavlja prekretnicu u razvoju Ralu Logistike i značajan iskorak prema ostvarenju naše vizije – biti vodeći nezavisni dobavljač integrirane logističke usluge u hladnom lancu u jugoistočnoj Europi. Naša nastojanja da uvijek ponudimo najbolje logističko rješenje prepoznata su daleko izvan hrvatskih granica, što je vidljivo i iz činjenice da više od 60 posto prihoda ostvarujemo na inozemnim tržištima. Zahvaljujući ovom jedinstvenom objektu koji objedinjuje najsuvremenije tehnologije u mogućnosti smo pružiti svakom klijentu vrhunsko logističko rješenje, a dodamo li tome implementirane sustave kvalitete te više od 350 predanih i stručnih zaposlenika, jasno je da je Ralu Logistika pravo rješenje za sve one koji traže cjelovitu, kvalitetnu i pouzdanu logističku uslugu”, istaknuo je Zvonimir Šćurec, predsjednik Uprave Ralu Logistike.

“Ralu Logistika tvrtka je s jasnom vizijom iza koje stoje svi njeni zaposlenici, a svi zajedno dijelimo iste ciljeve – nastaviti graditi dugoročno održivu i društveno odgovornu tvrtku koja će u prvi plan uvijek stavljati zadovoljstvo svojih partnera, klijenata i djelatnika te biti sinonim za pouzdanost i kvalitetu. S ovom investicijom od preko 150 milijuna kuna ukupan iznos mojih ulaganja u Ralu Logistiku premašuje 400 milijuna kuna, a marljivost i trud koji naši zaposlenici svakodnevno ulažu u svoj posao najbolji su mi pokazatelj opravdanosti tih ulaganja. Koristim ovu prigodu da im zahvalim na tome što su svakodnevno najbolji veleposlanici našeg brenda i najzaslužnija karika u lancu uspjeha koji obilježava proteklih 25 godina, a vjerujem i sve godine koje su pred nama. Ponosan sam i sretan što sam dosadašnjim investicijama u Ralu Logistiku stvorio priliku za zapošljavanje više od 550 djelatnika i uvjeren sam kako će Ralu Logistika nastaviti biti uspješna i prepoznatljiva tvrtka. Veselim se novim izazovima koji nas očekuju”, naglasio je Luka Rajić, vlasnik Ralu Logistike.

Gradnja logističko-distributivnog centra Ralu Logistike započela je u listopadu 2014. godine, a centar je započeo s poslovanjem u srpnju ove godine. Sastoji se od najmodernijeg skladišta površine 11.500 m2 pod kontroliranim temperaturnim uvjetima za robu u smrznutom i svježem režimu, od -25 do 25 °C, te pratećih objekata za održavanje vozila površine 1.500 m2. Skladište kapaciteta preko 10.000 paleta obuhvaća 16 utovarno-istovarnih rampi te prostor za komisioniranje (cross-docking) površine veće od 3.000 m2. Prateću infrastrukturu za transport čine interni servis i praonica kamiona, stanica za točenje goriva te parkiralište za kamione transporta i distribucije iz flote koja broji više od 170 suvremenih kamiona hladnjača, od kojih preko 50 posto nije starije od godinu dana.

S novim centrom Ralu Logistika najavljuje i otvorenje 200 novih radnih mjesta uz postojećih 350, kao i pružanje novih dodatnih usluga, poput promotivnih pakiranja proizvoda, pakiranja više proizvoda u folije, kartone i limenu ambalažu, vaganja neegaliziranih proizvoda s lijepljenjem cijene i mase za određene kupce, pružanja usluga carinskog i trošarinskog skladišta i drugih.

U centru je implementirana vrhunska tehnologija za skladišno poslovanje SAP WMS (Warehouse Management System), a uvodi se i sustav komisioniranja pick-by-voice koji omogućava visoku produktivnost i poštivanje zahtjeva najvećih klijenata iz Hrvatske i inozemstva. Suvremeno uređenje cjelokupnog kompleksa dopunjeno je ugradnjom najmodernijih rashladnih uređaja eminentnih svjetskih proizvođača.

Novi centar tvrtki uvelike olakšava poslovanje, s obzirom na to da na jednom mjestu objedinjuje sve aktivnosti i funkcije koje su se dosad odvijale na nekoliko lokacija.
Jamstvo je kvalitete usluga i implementacija certifikata kvalitete pri čemu je Ralu Logistika prva tvrtka u segmentu transporta u Hrvatskoj koja je cijelo poslovanje, sustav kontrole i sigurnosti hrane uskladila s međunarodnim normama ISO 9001 i HACCP. Uz to, prva je tvrtka u logističkom sektoru u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen prestižni certifikat IFS Logistics, koji obuhvaća sve komponente bitne za klijenta, poput razine kvalitete rada i detaljne kontrole svih procesa, osobito onih koji se odnose na sigurnost prehrambenih proizvoda.

Kao jedna od sedam članica udruge PLAN Europe (Pharma Logistics Alliance Network Europe), Ralu Logistika pruža i potpunu logističku podršku farmaceutskoj industriji u regiji jugoistočne Europe u skladu s najnovijim standardima GDP Pharma.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *