Stefan Vanoverbeke novi direktor Ikea Hrvatska i regionalni direktor Ikea SEE

0

Stefan Vanoverbeke, directeur general d'IKEA France.Stefan Vanoverbeke novi je direktor tvrtke Ikea Hrvatska te regionalni direktor Ikea South East Europe (SEE).

Dragan Skalušević, koji je na čelu Ikea Hrvatska i Ikea SEE od ulaska tvrtke Ikea u SEE regiju 2007. godine i tijekom čijeg mandata su uspješno savladane administrativne prepreke za izgradnju i otvorenje robne kuće Ikea Zagreb, prihvatit će nove međunarodne izazove unutar Ikea Grupe.

Stefan Vanoverbeke na čelo SEE regije dolazi s pozicije glavnog izvršnog direktora Ikea Francuska, a karijeru je započeo 1994. u tvrtki Ikea Belgija kao vježbenik na odjelu za tekstil. Voditelj robne kuće u Antwerpenu postaje 1998., a 2001. preuzima upravljanje robnom kućom u Bologni.

U Italiji je ostao do 2005. godine kada preuzima vodstvo u kompaniji Ikea Poljska. Nakon upravljanja poljskim, a zatim i francuskim ogrankom tvrtke na čijem je čelu od 2010., Stefan Vanoverbeke pridružuje se timu Ikea SEE. Diplomirao je komunikacijske znanosti na Katoličkom sveučilištu u Leuvenu u Belgiji.

Dragan Skalušević je na čelu Ikea SEE od 2007., a bio je zadužen za njezino uspostavljanje te je vodio i djelovao kao podrška implementaciji projekata u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, ali i prilikom integracije tvrtke Ikea Rumunjska koja je do 2010. poslovala kao franšiza, u Ikea SEE organizaciju. Nakon isteka mandata na dosadašnjoj poziciji, Dragan Skalušević karijeru će nastaviti razvijati unutar Ikea Grupe.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here