Agrokor i Mall.cz u velikoj borbi za online tržište u Hrvatskoj

70

U Hrvatskoj, početkom iduće godine počinje velika borba za naklonost online kupaca. Na tržištu za online usluge dolaze dva velikana. Vodeći regionalni trgovac Agrokor će predstaviti svoju novu online platformu A007.

mastercard-online-trgovina-largeU njegovom domaćem dvorištu očekuje se da će se u gotovo isto vrijeme pojaviti brzorastuća češka online usluga Mall.cz, koja je u vlasništvu Netretail Holdinga, piše ljubljanski Dnevnik.

“Nova web platforma će biti konkurentna i značit će dodanu vrijednost za kupce” uvjereni su u Agrokoru čije ambicije na webu sežu izvan granica Hrvatske.

Ivica Todorić, prvi čovjek Agrokora, još je ljetos najavio da će online trgovina vremenom postati jedan od najvažnijih dijelova trgovačkog imperija, koji bi u narednim godinama povećao prihode s osam na 20 milijardi eura.

U Mall.cz s druge strane nisu htjeli komentirati nagađanja da dolaze na hrvatsko tržište, kako izvještavaju poslovni mediji u Hrvatskoj. Ipak, nekoliko činjenica govori u prilog skorom dolasku Mall.cz u Hrvatsku. Planirani proboj na hrvatsko tržište nedavno je najavio Martin Ohildal, savjetnik IT-konzultantske tvrtke Sabris, koja je odgovorna za provedbu SAP tehnologija – uključujući trgovca Mall.cz.

Prema hrvatskim novinama Lider press Mall.cz je već pripremio verziju web stranice na hrvatskom jeziku. Isti list je također izvijestio da su skladišta Mall.cz puna prodajnih artikala namijenjenih hrvatskim potrošačima, a prva kupnja trebala bi biti moguća prije Božića. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here