Ledo: Prihodi iznad dvije milijarde kuna, neto dobit skočila 48,1%

71

ledo-ulaz midiRezultati Leda ispunili su očekivanja investitora koji već nekoliko tjedana podižu vrijednost njegovih dionica.

Prihodi Leda u prvih devet mjeseci rasli su za 240 milijuna kuna, na dvije milijarde i 15 milijuna kuna, dok je neto dobit skočila 48,1 posto, s 206 na 303 milijuna kuna.

Zasluga za ovakav rezultat se može pripisati nesvakidašnje dugom vrućem ljetu, koje je rast prihoda najviše poguralo upravo u segmentu sladoleda, pa je na kraju ovogodišnjeg rujna u odnosu na isto lanjsko razdoblje tu ostvareno povećanje od 22,8 posto.

Na tržište je plasirano 35 novih sladoleda, a na domaćem tržištu najprodavaniji dio asortimana bili su impulsni sladoledi uz obiteljska pakiranja. U lipnju je krenula i proizvodnja privatne marke sladoleda za moćnog trgovca iz SAD-a, Krogera. Osim toga, krenuo je izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate, Švicarsku i Rusiju

Zanimljivo je kako je kompanija u skladu s dugoročnom strategijom konsolidiranja društva prodala dionice Hajduka po tržišnoj vrijednosti od 2,5 milijuna kuna, no tko je kupio te dionice, nije spomenuto. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here