Lidl počinje izgradnju trgovina u Srbiji

76

lidl-srbija-midiTrgovački lanac Lidl već punih pet godina posluje u Srbiji kroz svoju centralu u Beogradu, koja ima zadatak kupiti lokacije na kojima će otvoriti svoje maloprodajne objekte.

Međutim, ni nakon toliko godina još uvijek nije otvoren niti jedan market ovog trgovačkog giganta iz Njemačke.

Uskoro bi se to moglo promijeniti. Naime, Lidl je završio kupovinu prvih 15-ak zemljišta a dozvole za izgradnju su dobivene u većini gradova. Trenutno se pregovara s izvođačima radova među kojima je i North Engineering, koji ima zadatak izgradnje svih objekata po njemačkim standardima u kratkom roku.

Prvi radovi će početi krajem veljače sljedeće godine. Odluka o početku gradnje ne leži u tome da se Lidlu žuri što prije ući na tržište, već u tome da se poštuju ugovori koji su sklapani s općinama u Srbiji da će na tim zemljištima biti izgrađeni objekti ovog trgovca.

Iako još uvijek nema potvrde iz Lidla, neslužbeno se može saznati da će Beograd dobiti Lidl markete u Borči, Mirijevu, Novom Beogradu, Rakovici i Konjarniku, dok bi uz njih širom Srbije iste markete dobiti i Subotica, Novi Sad, Zrenjanin, Šabac, Niš, Leskovac, Kikinda, Užice, Valjevo, Bor i mnogi drugi.

Šabačko tržište maloprodaje u zadnje vrijeme bilježi sve veću zainteresiranost za ulaganje trgovačkih lanaca. Nakon dolaska domaćeg Gomexa, koji je u tom gradu otvorio više objekata, kupovine zemljišta od strane Lidla i domaći trgovački lanac Dis uskoro će ući na šabačko tržište. Predstavnici Grada Šapca i Dis-a, posjetili su radove na izgradnji objekta koji će imati nešto više od 4.000m2 i u koji će biti uloženo oko 3 milijuna eura. Novi Dis hipermarket u Šapcu biti će otvoren do kraja ove godine.

Nova ulaganja domaćih trgovaca kao i ulazak Lidla, može biti dobar znak da se tržište u Srbiji polako oporavlja od krize, a u jednom velikom europskom lancu već uveliko rade analize o mogućem ulaganju u Srbiju, što bi uz dolazak Lidla, potrošače svakako obradovalo. (retailserbia.com)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here