Nova Lumia s Windowsima 10 stigla u Hrvatsku

109

Prezentacija Windows 10 LumiaKompanija Microsoft Hrvatska danas je u suradnji s ovlaštenim distributerom mobilnih uređaja Microsoft Lumia tvrtkom Mobis electronic, predstavila pametne telefone Lumia 550, Lumia 950 i Lumia 950 XL, odnosno prve modele Windows 10 mobilnih uređaja koji će u prosincu biti u prodaji na hrvatskom tržištu.

“Budući da većina ljudi koristi više različitih uređaja tijekom dana, platforma Windows 10 donosi poznato i dosljedno korisničko iskustvo te neprimjetnu tranziciju s jednog uređaja na drugi, bilo da se radi o računalu, tabletu ili jednom od telefona Lumia koje smo danas predstavili. Današnja objava na najbolji mogući način zaokružuje Windows priču – jedan operativni sustav i isto korisničko iskustvo bez obzira na vrstu uređaja”, izjavio je Ivan Vidaković, direktor kompanije Microsoft Hrvatska.

Nove Lumije 950 i 950 XL se uz pomoć dodataka za povezivanje mogu jednostavno koristiti poput računala, zahvaljujući opciji Continuum. Spajanjem monitora, miša i tipkovnice na Microsoft Lumia 950 ili 950 XL, uz pomoć Microsoft Display Docka, oni postaju poput računala s Windows 10 aplikacijama, ali i dalje mogu primati pozive poput običnog telefona.

Lumia 950 i Lumia 950 XL predstavljaju premium uređaje kompanije Microsoft i uz opciju Continuum, imaju vrhunske performanse kao što je brzo punjenje baterije ili najbolja kvaliteta fotografija u svim uvjetima te Windows Hello Beta – mogućnost otključavanja uređaja prepoznavanjem šarenice oka u svim svjetlosnim uvjetima, čak i u potpunom mraku ili kroz naočale.

Ivan Vidakoviå, Ivan µariå i grupa ElementalOpremljeni su kamerama razlučivosti 20 megapiksela, trostrukom LED prirodnom bljeskalicom i mogućnosti snimanja u 4K rezoluciji čime se omogućuju oštre fotografije i video snimke čak i u nepovoljnim uvjetima za snimanje. Lumia 950 ima 5,2 inčni QuadHD ekran gustoće prikaza od 546 ppi s Gorilla Glass 3 zaštitom. Pogoni je šestojezgreni Snapdragon 808, a opremljena je i baterijom kapaciteta 3000 mAh. Lumia 950 XL dolazi s ekranom od 5,7 inča te osmojezgrenim procesorom Snapdragon 810.

Osim ekrana veća je i baterija čiji je kapacitet 3340 mAh. Posebnost ovih uređaja je što oba mogu napuniti bateriju do pola kapaciteta u manje od pola sata.

Lumia 550 predstavlja najpovoljniji pametni telefon kompanije Microsoft te je namijenjena ljudima koji cijene pristupačnost i beskompromisnu kvalitetu. Opremljena je procesorom s četiri jezgre Qualcomm® Snapdragon™ te dolazi s 5 inčnim ekranom i kao i druga dva uređaja omogućuje pristup svim W10 aplikacijama i sinkronizaciju na raznim uređajima te spremanje podataka u oblak, odnosno OneDrive.

“Dolazak Windows 10 Lumia pametnih telefona je nešto čemu se već dulje vremena veselimo. Sigurni smo kako će korisnici biti izuzetno zadovoljni vrhunskim inovacijama koje donose ovi uređaji i ponosni smo što će ih u Hrvatskoj moći kupiti među prvima u svijetu”, izjavio je Ivan Šego, direktor tvrtke Mobis electronic.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here