Promjene u Upravi Lidla – novi šef Boris Lozić

117

Boris LozicMjesto predsjednika Uprave Lidl Hrvatska, počevši od 4. prosinca, preuzima Boris Lozić, trenutni član Uprave za prodaju Lidl Švicarska, priopćeno je iz tog trgovačkog lanca.

Dosadašnji predsjednik Uprave Boris Lukšić, koji je Lidl Hrvatska vodio više od dvije godine, odlazi na mjesto člana Uprave za Kaufland International, unutar Schwarz grupe.

Boris Lozić je svoju karijeru u Lidlu započeo 2006. godine kao regionalni voditelj prodaje Lidla u Njemačkoj te je od 2010. do 2012. godine bio dio tima Lidl Hrvatska kao voditelj prodaje. Potom je preuzeo poziciju direktora podružnice Lidl Slovenija te je nastavio kao član Uprave za prodaju Lidla u Švicarskoj.

Dosadašnji predsjednik Uprave Boris Lukšić u Lidlu je od 2003. godine od kada je obnašao brojne funkcije. Godine 2011. prelazi na funkciju direktora prodaje, nakon toga postaje član Uprave za prodaju, a od 2013. i predsjednik Uprave. Karijeru će sada nastaviti kao član Uprave Kaufland International, unutar Schwarz grupe.

Upravu Lidla, osim budućeg predsjednika Uprave Borisa Lozića, činit će i dalje Allen Halamić, član Uprave za nabavu, Rafaela Oppelcz, članica Uprave za financije i administraciju te Dalibor Bošnjak, član Uprave za centralne službe, dok dosadašnji član Uprave za prodaju, Tomislav Šapina, počevši od 1. siječnja 2016. godine, preuzima funkciju predsjednika Uprave Lidl Srbija.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here