Trgovačka grupacija Les Mousquetaires odlazi iz Srbije

13

interexFrancuska trgovačka grupacija Les Mousquetaires, ovih dana i službeno napušta tržište Srbije.

U objektima koji su pripadali Francuzima već se nalaze novi proizvodi među kojima je privatna robna marka Alloro, trgovačkog lanca Aman koji je i kupio objekte Interexa.

Neslužbeno se doznaje da će hipermarketi INTEREX nastaviti raditi sa svojim starim prepoznatljivim imenom i s novim vlasnikom.

Francuzi su tijekom jedanaest godina poslovanja u Srbiji otvorili devet objekata, dok potpuno završeni objekt u Sremskoj Mitrovici i pored velike želje nisu uspjeli otvoriti. Menadžment Interexa nije se često pojavljivao u medijima, dok se u rijetkim izjavama moglo čuti da se Interexu ne dozvoljava ekspanzija na Srpskom tržištu.

Grupacija Les Mousquetaires, osnovana je 1969. godine u Francuskoj, ujedinjavanjem više nezavisnih trgovaca, prepoznatljivi kao grupa trgovačkih musketara.

Ova grupacija danas posluje u Francuskoj, Portugalu, Belgiji i Poljskoj, ostvaruje godišnje prihode veće od 40 milijardi dolara i zapošljava blizu 140.000 ljudi.

Na tržištu Francuske ne posjeduje supermarkete u Parizu, ali je po veličini treći po redu trgovački lanac u Francuskoj. (retailsrbija.com)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here